Kılıçdaroğlu Bizi de Kandırmış

Yazının başlığını okuduğunuzda 'bizi kimse kandıramaz' gibi sert bir tepki vermeyin. 'hele Kılıçdaroğlu mu?' hiç demeyin…

Kılıçdaroğlu Bizi de Kandırmış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önce güncel gelişmeye bakalım.

Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi partiler yol haritalarını belirlerken, İYİ Parti ile ilgili kulislerde dikkat çeken bir iddia konuşuluyor. İYİ Parti'de Ankara için Adnan Beker, Kürşad Zorlu ve Koray Aydın isimleri üzerinde durulurken, İstanbul'da ise Buğra Kavuncu ve ekonomist Bilge Yılmaz'ın adı geçiyor.

 Bilge Yılmaz, Millet İttifakı'nın genel seçimleri kazanması durumunda İYİ Parti'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmasını istediği isim olarak biliniyordu. Güncel gelişme ve tartışma bu kadar…  “Peki, ne alakası var bunun kandırmakla?” dediğinizi de duyar gibiyim.

Öyleyse arkanıza yaslanın, çayınızı yudumlarken de çok değil üç-dört ay öncesine ve seçim arefesine gidin.
Kılıçdaroğlu’nun  CHP Milletvekili Gürsel Erol’un konuk olduğu televizyon programına canlı bağlanıp, “Elazığ’a bir bakanlık vereceğim” sözünü hatırlayın.

O günkü konjonktürde bakan olacak ismin, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol olacağı kanaati  hakimdi şehirde.
Derken 14 Mayıs seçimleri yapıldı ve Gürsel Erol, Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde kendisinin değil,  Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz eski Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın Hazine ve Maliye Bakanı olacağını ve Elazığlı bir bakanın kabinede olacağını açıkladı. Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu,  bakanlığı Elazığlı hemşerimiz Çanakçı’ya verecekti.

Ancak yukarıya aldığımız  haberde geçen; “İstanbul'da ise Buğra Kavuncu ve ekonomist Bilge Yılmaz'ın adı geçiyor.  Bilge Yılmaz, Millet İttifakı'nın genel seçimleri kazanması durumunda İYİ Parti'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmasını istediği isim olarak biliniyordu.” Cümlesinden anlaşıldığı  üzere bu bakanlık aynı zamanda İyi Parti’ye de söz verilmiş.

6’lı masadan habersiz Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a üç bakanlık veren Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığını da birden çok kişi ve partiye söz verir mi? Yaşanan olaylara bakılırsa verir ve vermiş maalesef.
Aslında bu konuda Elazığlılardan çok kendisine inanan ve güvenen CHP Milletvekili Gürsel Erol’a yapmış asıl yanlışı.

Anlaşılan o ki CHP’nin “Ak Parti Elazığ’da hep kazandı ama bir bakanlık dahi vermedi” söylemi,  olası Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı döneminde de elinde patlayacak bir vaat olarak bir  başka bahara erteleyeceğimiz bir kızıl elma olacakmış bizim için.  Desene Elazığ, CHP’nin devr-i saadetinde de “Sahipsiz Elazığ” sloganını tekrarlamaya devam edecekmiş…