Ketum ve Sonuçsuz Toplantılar

'Elazığ'ın mevcut tarihi ve turizm varlıklarının tanıtımı ve gelişimi için çalışmalar kapsamında Elazığ Valisi Ömer Toraman başkanlığında İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı düzenlendi ve toplantıya ilgili kurum müdürleri katıldı.

Ketum ve Sonuçsuz Toplantılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medya kurumlarına servis edilen haberin özü de tümü de bu. Toplantının gündemi, alınan kararlar, hangi kuruma ve ne kadar süre içerisinde gerçekleştirilmesine dair verilen görev ve bir sonraki toplantıda hangi sorunların çözüme kavuşturularak gelinmesine dair hiçbir bilgi yok.

Bu tür toplantıları öteden beri önemli gördüğümüzü ve fakat toplantı sonrası hangi sorunların konuşulduğunu ve karara bağlandığına dair bilgilendirme yapılmamasının yanlışlığına dikkat çekiyoruz.

Bu ısrarımız,  “toplantıda acaba ne konuşuldu” gibi magazinsel bir meraktan ziyade, gündeminin ve alınan kararların kamuoyunca bilinmesinin süreçlere  olumlu katkı sunacağı ve belki daha iyi ve doğru fikirlerin ortaya çıkağına dair bir beklenti.

Anadolu insanının âlim olmasa bile arif olduğu gerçeğini de sıklıkla ifade ediyoruz. İl yöneticilerinin ve bürokratların düşünemediği, akıllarına gelmediği bir konuda pratik ve güzel teklifleri olabilir hemşerilerimizin.

Elazığ’ın hep istişare kültüründen ve ortak akıldan kaçtığı için belinin düzelmediğini bizzat yaşayarak  gören bir vatandaş olarak, Valilik bünyesinde yapılan toplantıların gündem ve sonuç bildirilerinin kamuoyuyla paylaşılmasının şehre ve yöneticilere katkı sağlayacağını düşünüyoruz.  

Belki ilk etapta “her kafadan bir ses çıkar” gibi bir tereddüt yaşanabilir ama inanın ki her kafadan çıkan o sesler, sizlerin de ufkunuzu açacak  vizyonunuzu geliştirecektir. Rahat ve özgüvenli olun!...