Kerbela Şehitlerini 1341.Yılında Saygıyla Anıyoruz

Başak MERAL GÜNDÜZ/Almila Sanat Derneği Başkanı Mahmut Yıldırım, '2012 yılında ilk Kerbela oyununu yazarken onlarca kişiyle konuşup fikir alışverişinde bulunarak ve aylarca ön hazırlık yaparak kaleme aldığım tiyatro oyunu olarak lanse edilse de bizler için bir hatırlatma etkinliği olan İMAM HÜSEYİN – KERBELA 10 sezon boyunca kapalı gişe oynama başarısı göstermiştir' dedi.

Kerbela Şehitlerini 1341.Yılında Saygıyla Anıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başak MERAL GÜNDÜZ/Almila Sanat Derneği Başkanı Mahmut Yıldırım, “2012 yılında ilk Kerbela oyununu yazarken onlarca kişiyle konuşup fikir alışverişinde bulunarak ve aylarca ön hazırlık yaparak kaleme aldığım ; tiyatro oyunu olarak lanse edilse de bizler için bir hatırlatma etkinliği olan İMAM HÜSEYİN – KERBELA 10 sezon boyunca kapalı gişe oynama başarısı göstermiştir” dedi.

“KERBELA” HALA DİNMEYEN BİR YARA VE GİDEREK ARTAN BİR ACIDIR 
Mahmut Yıldırım: “Bu istatistik gösteriyor ki hala dinmeyen bir yara ve giderek artan bir acıdır ‘KERBELA’. Halkımızın teveccühü ile muhteşem performanslar sergileyip KERBELA hadisesini hatırlattık.

ONLARCA KARAKTER CANLANDIRDIM..
Yazarken ağladığım, yönetirken hücrelerime kadar derinden hissettiğim ve canlandırırken hata yapmamak için çırpındığım tek olay. Tek karakter HÜSEYİN. . .

İYİKİLERİM ARASINDA ZİRVEDE.. 
VE HÜSEYİN. . .

"Dedi ki Derviş Dede ; 'Akıl Hasan'dır , Gönül Hüseyin. Dünya Âlem sanır ki suya hasret can verdi Hüseyin’im.. Yok, yok su değil Hak'tı Onun istediği. Hak'tan vazgeçeydi Fırat'ta Onun olurdu Dicle'de.

Ama O Hak dedi Kevser'i seçti. Hak yoksa Fırat ateş olur, Dicle zehir olur. Hak varsa Kevser'i seçersin. 

NE YANARSIN NE DE SUSARSIN..
Kerbela Şehitlerini 1341.yılında rahmetle anıyoruz” dedi.