'Kendimize Benzeyelim'

Son yıllarda gençlerin olduğu gibi ülkesini seven hemen her kesimin idolü ve örnek aldığı şahsiyetlerin başında BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar geliyor.

'Kendimize Benzeyelim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Savunma sanayindeki başarılarıyla göğsümüzü kabartmakla birlikte birçok ülkeye sattığı savunma teknolojisiyle dünyada adından söz ettiren TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar’a; “Size Türkiye’nin Elon Musk’ı diyorlar. Nasıl karşılıyorsunuz bu benzetmeyi?” sorusu yöneltilmiş.

Bu soruya Bayraktar’ın muhteşem cevabı ise şöyle: “Biz biraz daha kendi özümüze benzemek istiyoruz. Türkiye’nin Cezeri’si olmak, Türkiye’nin Aziz Sancar’ı olmak, Türkiye’nin Fergani’si olmak bizim için daha makbul. Biz kendi medeniyetimizin o güçlü köklerinden beslenerek bu yürüyüşümüzü sürdürmek istiyoruz."

Bu cevap, yıllarda “Eller aya biz yaya” manşetlerini atan, “bizden bir şey olmaz” diyen ve ufku, hayali ve vizyonu heykel yapmak  olan çevrelere büyük bir ders olmuş.

Türki insanı, imkân verildiği, önü açıldığı ve desteklendiği sürece yapamayacağı ve başaramayacağı zor iş yoktur.

Bu ülkeye, Devrim Otomobiline benzin koymayıp yolda bıraktıran ve o hırsla yerli otomobil projesinden vazgeçen kolaycı ve mandacı yöneticiler değil, yerli otomobili de savaş uçağını da biz yaparız diyen milli, yerli ve yürekli yöneticiler lazım.

Selçuk Bayraktar, bu cevabı ile bir kez daha gönüllerimizde taht kurmuş ve dualarımızı almıştır. Rabbim yolunu açık eylesin.