Kendi Tasarladığı Ürün ve Hizmetleri Sosyal Medya Üzerinden Satışını Gerçekleştiriyor

Başar Altunyuva Elazığlı bir kadın girişimci. 2019 yılından beri kendi tasarladığı ürün ve hizmetleri sosyal medya üzerinden satışını gerçekleştiriyor. Altunyuva, tasarladığı ürünler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kendi Tasarladığı Ürün ve Hizmetleri Sosyal Medya Üzerinden Satışını Gerçekleştiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başar Altunyuva,”Gazi Üniversitesi  İşletme Bölümü Mezunuyum.Şu an ise Fırat Üniversitesi Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi yüksek lisans öğrencisiyim. Girişimcilik nedir diye sorarsanız çevrenizde olup bitenleri nesneleri fırsatları yakından takip etmek ve bunları İnovatif şekilde düşünüp yeniden tasarlamak ürün ve hizmete dönüştürme sürecidir benim için. Tabi ülkemizde ve ilimizde her geçen gün kadın girişimcilerin sayısının artması en büyük temennimdir. Bir çok kadın girişimci gibi bende neyi nasıl yapacağımı nereden başlayacağımı bilmiyordum taki sevgili Neslihan Acar ile tanışana kadar. Kendisi dijital kadınlar platformunun kurucusudur ilk etapta tamamen ücretsiz bir şekilde benim gibi bir çok girişimci kadına sosyal medyada nasıl satış yapılır adlı bilgilendirici içerikler oluşturmaya ve bu işi hem öğretmeye hem de sevdirmeye çalışmıştır.

Daha sonra ise başta İstanbul İşletme Enstitüsü , Habitat Derneği gibi bir çok kuruluşun dijital pazarlama sosyal medya gibi eğitimlerini tamamladım. Son olarak ise Vodafone Vakfı ve Habitat Derneğinin ortak çalışması olan ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün desteklediği Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama Eğitimlerini tamamladım. Vodafone Vakfı Elazığ’da dahil olmak üzere 18 pilot ilde bu eğitimleri verdikten sonra başarıyla tamamlayanların katılabileceği Dijital Benim İşim adlı projeyi Sosyal Medya Yarışması adı altında düzenleme kararı aldı. Bende yarışmaya katıldım ve final etabındayım. Bende ilimize özgü kelimeleri şivemizi tarihimizi görselleri yeniden tasarlayıp dijital baskı ile kupalara uyguladım. Fakat bu kupaların diğer tüm kupalardan en önemli farkı akıllı kupa olmaları. Her bir ön yüzünde Elazığ’a ait bir görsel arkasına ise Qr kodlar yerleştirdim. Bu kodlarda o görsele ve Elazığ’a ait bilgilerin Türkçe ve İngilizce olarak yer aldığı bir web siteye yönlendiriliyorsunuz”dedi.

ELAZIĞ TARİHİNE AİT BİLGİLERE MOBİL CİHAZLAR SAYESİNDE BİR TIK İLE ULAŞABİLİRSİNİZ
Başar Altunyuva,”Böylelikle Elazığ tarihine ait bilgilere bir mobil cihazlar sayesinde bir tık ile ulaşabiliyorsunuz. Hem farkındalık yaratmak hem de kendi özümüzü tarihimizi yeni nesillere onların dikkatini çekebilecek ve onların sevebileceği şekilde aktarmak istedim bu yönden bu çalışmama yöresellikten dijitale kültürel mirasın yeniden şekillenmesi diyorum ve kendimi bir nevi yeni nesil kültür elçisi gibi hissediyorum. Ülkemizde deminde söylediğim gibi aslında farkında olmadığımız kadın girişimcilere yönelik bir çok farklı konuda ücretsiz eğitimler bulunuyor. Bunları yakından takip ederek bir çok girişimci ve girişimci adayı kendini geliştirebilir yeni iş fırsatları yakalayabilir. Umarım tüm kadın girişimcilerin hayalleri hedefleri ve girişim faaliyetleri başarıyla sonuca ulaşır kadının emeğinin olduğu her şey dünyayı çok daha güzel ve anlamlı yapıyor. Girişimcilik benim gibi yolun başında olanlar için çok zorlu bir süreçtir tüm bu süreçte bana yol gösteren ve desteklerini esirgemeyen Hakan Özcan ve Nadir Gür beyefendilere de teşekkür etmek istiyorum. Ve tabi ki tüm Elazığ halkına sizlere de teşekkür ediyorum çünkü bu ürünlerin ortaya çıkmasına sebep olan kadim tarihimiz Harput ve Elazığ Kültürüdür”dedi.

Kendi Tasarladığı Ürün ve Hizmetleri Sosyal Medya Üzerinden Satışını Gerçekleştiriyor