Keleş'ten Müjdeli Haber

İlimizin en nezih köşelerinden ve turizm beldelerinden biri de Sivrice ilçemizdir.

Keleş'ten Müjdeli Haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı ülkelerde olsa bu gölün çevresi ve kendisinin her metrekaresi en güzel şekilde değerlendirilip turizm işletmeleriyle hem ciddi bir tanıtım hem de şehre ekonomik katkı sağlayacak bu saklı güzelliğimizi yeterince değerlendiremediğimizi   içimiz yana yana sürekli bu köşelerden yazar çizeriz.

Hazar Gölünün bir dönem mavi bayrak aldığını ve göl suyunun ne kadar temiz olduğunu bilen bir kuşağa mensubuz. Ancak şehir halkı olarak son yıllarda Hazar Gölü ve çevresinin temizliği hakkında bir takım şüpheler oluşması ve bunun zaman zaman medyaya yansıması da gösteriyor ki durum biraz sıkıntılı hale gelmiş.

Daha önce ilimiz basın yayın organlarında Sivrice’de, atık su arıtma tesisi olduğu halde çalışmadığı ve bunun da çevre ve sağlık sorunlarına sebep olduğu dile getirilmiş ve sorunun giderilmesi yönünde çağrılar yapılmıştı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, sosyal medya hesabından bu önemli projeye dair detayları paylaştı ve İl Özel İdaresi tarafından 18 Ocak 2024 tarihinde başlatılan çalışmaların 31 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmasıyla tesisin hizmet alınacağı müjdesini verdi.

Tesisin işletilmesi amacıyla kurulan GES ile maliyetlerin de düşürüldüğü bu tesisin hizmete girmesi Hazar Gölü ve havzasının temiz ve sorunsuz bir çevreye ulaşacağının göstergesi.

Hazar Gölü ve Sivrice ilçemiz her türlü yatırımı ve emeği hak ediyor. Gözde ve güzide ilçemiz Sivrice hem bizlerin hem de il dışından gelen misafirlerimizi gururla gezdirdiğimiz,  gölünden, yeşilliğinden, piknik alanlarından, manzarasından ve serinliğinden istifade ettiğimiz özel bir alan.

Bu özellikli mekan ve kimsenin eline geçmediği değerimizi korumak ve güzelleştirmek adına yapılan gayretli çalışmaları takdir ediyor ve bu vesileyle Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’e sağlık başta olmak üzere her alanda olduğu hizmetleri ile birlikte  Sivrice ve Hazar Gölü özelindeki özverili ve her aşamasını bizzat takip eden  bir yaklaşım örneği gösterdiği için teşekkür ediyoruz.