Kazanan Türk tarımı ve Elazığ Olacak

Tamer ÖREN - Görev verildiği takdirde borsaca başlatılan projelere hız verip  çözüm üreten hizmet odaklı çalışacaklarını belirten Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Yavuz OĞUZ 'Kazanan Türk tarımı, hayvancılığı, üyelerimiz ve Elazığ olacak' dedi.

Kazanan Türk tarımı ve Elazığ Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Yavuz OĞUZ, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen   programda yönetim kurulu adaylarıyla basın mensuplarının karşısına geçen OĞUZ, seçimi kazanması halinde yapacağı projelerden bahsetti.  Elazığ  ekonomisinin tarım, hayvancılık ve hayvansal ürünlere dayalı bir yapıya sahip olduğunu söyleyen OĞUZ “ Borsaların asli görevlerinden biri borsa yerleri ihdas edip alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek hem  ürünlerin gerçek piyasa değerinden satılmasını sağlamak hem de rekabet ortamını güçlendirmektir” diye konuştu

Mevcut yönetime ağır eleştirilerde bulunan  OĞUZ “Borsanın canlı hayvan pazarı girilmez durumda, Pazar borsanın değil şahsıların olmuştur. 1998 yılından beri zahire pazarı olarak belirlenen çevre yolundaki 53 dönümlük arazide herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Borsanın 75 civarında olan işyerleri kaç tanesi satıldı ve elde edilen gelir ile Elazığ’a ne gibi yatırımlarda bulunuldu?  Hayvan padokları  borsa tarafından sanki işletilmemekte bazı şahıslar tarafından adeta işgal edilmiş durumdadır” diye kaydetti.

Adil bir seçim ortamında yarışmıyoruz

Sorunları bilen genç, dinamik ve profesyonel bir ekiple çıtayı daha da yukarıda tutmak için aday olduklarını dile getiren OĞUZ “Yıllık işlem hacmi bakımından Türkiye genelinde 113 borsa içerisinde 95’inci sıradadır. Borsamızı hak ettiği seviyeye çıkaracağız. Seçimler koltuk ve çıkar yarışı olmayıp hizmet yarışı olmalıdır. Seçim eşit ve adil şartlarda yapılmalıdır.  Kasıtlı olarak adil bir seçim ortamı maalesef borsa tarafından tarafımıza sağlanmamıştır.  Kendileri üye bilgilerini istedikleri gibi kullanırken bizlere de eksik ve yanlış bilgiler vererek  19 Mart’ta tarafımıza vermişlerdir” diyerek sözlerini tamamladı.