Kazakolik Kavşak

İlimizde bazı kör noktalarda yaşanan kazalarla ilgili yetkililerin önlem aldığına şahitlik ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda sıklıkla trafik kazası yaşanan Necmettin Erbakan Bulvarına radar konmak suretiyle büyük oranda kazaların önüne geçilmiş oldu.

Kazakolik Kavşak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizde bir kaza üretim merkezi de İmam Efendi Bulvarı üzerinde, MİGROS altında bulunan ve plastik dubalarla yapılmış kavşak.

O bölgede ikamet eden biri olarak bu nokta, aslında kavşak olmanın hiçbir şartını ve kuralını taşımayan, sırf minibüs güzergâhı olduğu için, bulvar üzerinde orta refüjün yırtılarak sözde kavşak haline getirilmiş ve bununla hemen her gün ciddi kazalara davetiye çıkartılma konumuna zorlanmış bir bölge.

Bu kavşak görünümlü orta refüj yırtığının kapatılmaması halinde hemen her gün benzer kazalara şahitlik edeceğiz gibi görünüyor.

Bu yırtığın kapatılmasıyla minibüs güzergâhının yeniden belirlenmesi, gerekirse bu bulvar üzerinde ışıklı yeni bir kavşak düzenlemesi yapılmasıyla sorunun çözüme kavuşacağına inanıyoruz.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden bu bölgede yaşanan kaza istatistikleri istenir ve İl Trafik Komisyonu bu veriler üzerinde bir çalışma yaparsa ne demek istediğimizi anlayacak ve anında yeni bir düzenlemeye gidecekleridir diye umut ediyoruz.