Kaymaz: 'Hedefimiz hakemliği cazip hale getirmek'

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Elazığ Şube Başkanı Alper Kaymaz, Elazığ'da hakemliği cazip hale getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını ve hakemlerin hakkını her platformda savunacaklarını söyledi

Kaymaz: 'Hedefimiz hakemliği cazip hale getirmek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Elazığ Şube Başkanı Alper Kaymaz, birlik ve beraberlik mesajları vererek, spor taban birlikleri içinde geri planda kalan hakemliği yeniden canlandırmak adına yoğun çaba sarf edeceklerini söyledi. Kaymaz, “Yeni dönemde hakemler kendinin geliştirecek. İl Hakem Kurulumuz daha öncede şimdide çalıyor. Artık bu anlamdan daha da ileriye gideceğiz. “diye konuştu.   
“Hakemlerimizi performans olarak kendini geliştirmeleri gerekiyor. Her şeyden önce cesaretli olmak zorunda. Hakemler hata yapabilir yapacakta ama cesaretten gördüğünü çalmaktan ve takımlardan renklerden bağımsız karar vermeli. Futbolcu da, teknik direktörde hata yapıyor, hakemde hata yapacak. Hakemlerimiz adaleti sağlayan taraf olduğu için o kararları verirken ne kadar zorlandığını biliyoruz. Hakemlerde insan, insanız hata yaparız.” diyen Başkan Kaymaz; “Elazığ’da hakemliğin en büyük sorunu gelişim fırsatını ya da bu bazı konularda eksikliğimizi bizzat yaşıyoruz. Klasman sayımız olsun, gözlemci sayımız olsun, hakem sayımız olsun. Cazip hale getirelim diye göreve talip olduk.” dedi.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği bir nevi hakemlerin senadikası olduğuna dikkat çeken Kaymaz, “Dernek üyelerinin haklarını savunan bazı konularda avantaj sağlayan, yani her anlamda bu hakemleri sendikası yok ama dernek bir nevi sendika görevini görüyor. Şimdi Elazığ’da bundan önce Adnan Başkan’dı çok sevdiğim kardeşim. Adnan’ın şanssızlığı oldu.  Çok kötü bir döneme denk geldi. Pandemiye denk geldi. Depreme denk geldi. Maçlar oynanmadı sıkıntılı oldu ”dedi.