Kaymakam Kadar Olamadık!

İlimizde deprem sonrası altı ahır ya da depo olarak yapılacağı açıklanan ancak sonrasında vazgeçilen iki katlı köy evlerinin yapılmaması tepkilere sebep olmuştu.

Kaymakam Kadar Olamadık!

Hak sahiplerinin milletvekillerine ısrarlı talepleri karşılıksız kalmış ve milletvekilleri kod farkından dolayı eğimli arazilerde oluşan bodrum katların dahi kullanılmasına imkan verecek bir proje değişşkliğinin bile TOKİ tarafından kabul edilmediğini açıklamışlardı.

Aynı sorun komşu il Sivrice ilçemize komşu Diyarbakır Çüngüş ilçesinde de yaşanmış, konu ilçe kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafıbçndan TOKİ yetlililerine iletilmişti.

İSTEYİNCE OLUYOR
Kaymakamlık sitesinde konu ile ilgili yapılan paylaşımda şu görüşlere yer verildi.


“DEPREM KONUTLARI PROJESİ DEĞİŞTİ

Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep neticesinde, Kaymakamımız Sayın Tuncay KALDIRIM ve Belediye Başkanımız Sayın Ali Suat AKMEŞE’nin girişimleri ile deprem konutları projesi, vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda değiştirilmiştir. Değerli vatandaşlarımıza duyurulur.”

Yaşanan bu gelişme karşısında üzüntülerini dile getiren köylerdeki hak sahibi hemşerilerimiz “ demek ki konu dert edilip çalışınca oluyormuş. Bizlerin dört milletvekilinin yapamadığını bir ilçe kaymakamı yapabiliyormuş. Çüngüş Kaymakamını kutluyor, iki katlı ev sahibi vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını diliyoruz” dediler.