Kayıkçı Kavgası

Kahraman Mehmetçik'in Irak'ın kuzeyine başlattığı PKK'lı teröristlerin yuvalandığı bölgelerin vurulduğu Pençe-Kilit operasyonunda, son açıklamaya göre 19 terörist etkisiz hale getirilirken birçok hedef de yok edildi.

Kayıkçı Kavgası

Mehmetçik'in operasyonu karşısında TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP Gurup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tepki göstererek operasyonu durdurma çağrısı yapmıştı.

Bu açıklamadan kısa süre sonra ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'da yaptığı paylaşımla operasyona destek verdi.

Kılıçdaroğlu, "Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda, dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin." ifadelerini kullandı.

HDP, bu kez Kılıçdaroğlu'nun desteğine tepki gösterdi. HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, Kürt düşmanlığı üzerinden tüm muhalefeti hizaya getirmek istiyor. Bu savaş ile tüm yaptıklarına meşruiyet sağlamaya çalışıyor. Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu? Kürt sorunun çözümü ve Türkiye’nin demokratik geleceği, ölmek ve öldürmekten geçmiyor. Mübarek Ramazan ayında kan dökmek, ölümlere sebep olmak yerine yaşatmayı ve çözümü savunmaktır kutsal olan."

Kilit-Pençe operasyonuna CHP ile HDP bakışı böyle. Belki ilk etapta “Masanın gizli ortağından rest” gibi algılansa da durum çok farklı. 

HDP; ne pahasına olursa olsun Erdoğan’ın kaybetmesi üzerine kurgu yapıyor ve bunun için de kendisini anahtar parti görüyor. Siyasi oy oranlarına ve dengelere bakılırsa bunun gerçek payı da yok değil. 

Kılıçdaroğlu, HDP ile masa altı ittifakı ithamlarından kurtulmak için pençe-kilit operasyonuna destek vererek bu töhmetten kurtulmak isterken, HDP de hem pazarlık gücünü artırmak hem de Kandil’e selam çakmak için böyle bir çıkış yapıyor.

Anlayacağınız Millet İttifakında her şey bildiğiniz gibi. Yaşananlar da sadece kayıkçı kavgasından ibaret.