Kavurmacılar Unutuldu mu?

Elazığ'ın acil çözüm bekleyen ve çözüldüğü takdirde şehrin milyonlarca kazanımı olacak projelerinin yerinde saymasına ve ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek, herhangi bir ilerleme yaşanmamasına rağmen çok acil ve zaruri olmayan projelere önemli miktarda kaynak aktarılmasını Hakimiyet Gazetesi olarak defalarca dile getirmiştik.

Kavurmacılar Unutuldu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Kömürhan  Köprüsünün hizmete girmeden önce yapım teknikleri ve özellikleri ile dünyanın prestijli bir yapısı haline gelen  köprüye ne kadar ihtiyaç duyulduğu, mevcut köprüde ne kadar trafik yoğunluğu ya da sıkışıklığının olduğu konusunda tartışmalar yaşanmış ve gündemi oldukça meşgul etmişti. 

Bu tartışmaların ardından Uluova ve Kuzova'da toprak suya hasret iken Kömürhan köprüsü'ne milyonlar  aktarılarak köprü hizmete girmişti. 

Şimdiler de ise tartışmalar farklı boyutlara taşınmaya başladı. 2 Ocak 2021 tarihinde Elazığ- Malatya arasında ulaşıma açılan Yeni Kömürhan Köprüsü ve tüneli, eski köprü mevkiinde bulunan kavurmacı esnafını mağdur ettiği yönünde iddialar ortaya çıkmaya başladı.

Öyle ki Kavurmacı Esnafı Ethem Kömürhanlı, güzergah dışında kaldıkları için önce kavurmacılara giden tali yolun kapatıldığını ardından yolun açıldığını ancak bu kez de yön levhalarının kaldırıldığını iddia etmiş.Kömürhanlı, yaşadığı mağduriyetten dolayı mülkiyeti kendisine ait olan ve Baskil’e giden yolu da iş makinesi ile trafiğe kapatacağını söylemiş.

Aslın da konu önemli ve vatandaşların bir talebi var. Hepimiz biliyoruz ki Kömürhan Köprüsü üzerinde bulunan kavurmacılar hem Elazığlıların hem de diğer illere giden yolcuların dinlendiği ve kavurmaya yiyerek ilimiz ekonomisine katkı sağladığı mekanlardır. Milyonlarca lira harcanarak yapılan köprü’nün her ne sebeple olursa olsun o civarda bulunan esnafları zor durumda bırakmaması lazım. 

Bu nedenle esnafların taleplerini yetkili kurumların en kısa zaman dikkate alarak bir çözüm bulması ve bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Aksi takdir de bu konunun gündemi oldukça fazla meşgul edeceği tahmin ediliyor.