Katar'dır Yapar

Birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde de sırf bir İslam ülkesi diye Katar sermayesi denince küplere binen kesimler vardı. Şimdilerde Almanya'nın BMW ve Mercedes firmalarının da büyük ortağı olan Katar, dünyanın ilgisini Dünya Kupası ile de çekmeyi ve dik duruşunu gösterdi

Katar'dır Yapar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ev sahibi Katar, uzun süre hazırlıklarını tamamladığı statlarını FIFA ve taraftarlara açtı. 'Dünya Kupası' öncesi ülkede uyulmasını istediği kuralları ilan etmesine rağmen, bunu delmek isteyen takım ve taraftarlarla karşılaştı. Statlara LGBT flamaları ile girmeye çalışan taraftarların yanında, ülkede LGBT propagandasına izin vermediği için Almanya Milli Takımı, elleriyle ağızlarını kapatarak protesto etti. Katar, tüm dünyaya bu  propagandalara karşı nasıl dik durması gerektiğini göstererek adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Ülkelerine milyonlarca dolar yatırım yapan Katar'ı, dünyanın kötü çocuğu ilan eden Avrupa içten pazarlıklı oluşunu bir kez daha göstermiş oldu.

Katar, kendi dini, kimliği ve bunları oluşturan müktesebattan bir gram ödün vermeden Dünya Kupasını en mükemmel bir şekilde sürdürüyor.

Bu organizasyondan elde edeceği gelirlerin belki on katını harcayan ve hem ülke hem de İslam’ın tüm güzelliklerini misafirlere gösteren katar, bu hamlesi ile dünya devi şirketlerin daha ilgi odağına girmeyi başardı. Bununla da kalmayan Katar, kendisine hasmane tutum içinde olan başta Almanya olmak üzere ülkelerle bile yıllık ticari anlaşmalar yaptı.

Dünya kupası tarihince bir futbol turnuvası bu kadar nezih, bu kadar dünya barışına ve dayanışmasına örnek bir şekilde yapılmamıştı.

Demek ki Katar denen bir ülke varmış ve hem çok zenginmiş hem de bu zenginlikle birlikte İslam’ın en güzel örneklik ve özelliklerini insanlığa sunma gibi bir derdi ve gailesi varmış. Teşekkürler Katar.