Kasım Ayı Ödeme Planı Belli Oldu! Ekim ve Kasım Ödemeleri Başladı!

KYK burs ödeme planı kasım ayı belli oldu. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK), resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada!' açıklaması yapıldı. KYK burs ödeme tarihleri de belirtildi. KYK bursu sorgulama ekranı, burs ve kredi alan öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2023-2024 KYK burs ödemeleri Tc ile sorgulanabilecek. Peki GSB 2023-2024 KYK bursu nasıl, nereden öğrenilir? T.C. kimlik no son hanesine göre ödeme günleri ile KYK burs sorgulama ekranı…

Kasım Ayı Ödeme Planı Belli Oldu! Ekim ve Kasım Ödemeleri Başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim başta olmak üzere konaklama, ulaşım ve diğer ihtiyaçları için burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrenciler burs ödeme tarihlerini gündemlerine aldı. Burs ödeme işlemleri Ziraat Bankası aracılığıyla öğrenci hesaplarına yatırılıyor. Öğrenciler yatan bursları ise Ziraat Genç Bank Kart aracılığıyla ATM’lerden çekebiliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından burs ödemeleri farklı tarihlerde hesaplara yatırıldığından öğrenciler ödeme tarihlerini gündemlerine aldı. 28 Kasım itibarıyla burs ödemelerini kontrol etmek isteyen ön lisans ve lisans öğrencileri, detaylara ulaşmak istiyor. Normal şartlarda burs ödemeleri her ayın 6’sı ile 10’u arasında hesaplara aktarılıyor. Peki KYK burs ve kredileri yattı mı? 2023-2024 KYK burs ödemeleri ne zaman, bu ay mı? İşte, KYK burs sorgulama ekranı!

EKİM VE KASIM ÖDEMELERİ BİR ARADA!

Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri;

TCKN son hanesine göre:

'0' ve '2' olanlar 28.11.2023'te,
'4' ve '6' olanlar 29.11.2023'te,
'8' olanlar ise 30.11.2023'te hesaplara yatacak.

KYK BURS VE KREDİ SORGULAMA EKRANI!

KYK burs ve kredi ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla hesaplara yatırılacak. Burs ve kredilerinin hesaplarına yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen öğrenciler telefonlarının mobil marketlerinden Ziraat Bankası uygulamasını telefonlarına indirmelidir.

Ziraat Bankası uygulamasını telefonlarına kuran öğrenciler ardından T.C. kimlik numarası ve hesap bilgileri ile sisteme giriş yaparak mevcut bakiyeleri üzerinden veya son işlemler üzerinden sorgulama yapabilir.

Mobil bankacılık şifresini bilmeyenler Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini 0850 258 00 00 numarasından arayarak gerekli bilgileri edinebilirler. Ayrıca bakiye buradan mevcut bakiye sorgulama işlemi yaparak bursların yatıp yatmadığını öğrenebilirler.