Kasım Ayı, Enflasyon Oranı Pazartesi Günü Belli Olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, kasım ayı enflasyon oranı pazartesi günü belli olacak! İşte haberin devamı..

Kasım Ayı, Enflasyon Oranı Pazartesi Günü Belli Olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklanan rakamlara göre; Tüketici Fiyat Endeksi ekim ayı için aylık bazda yüzde 3,43 artış sağlandığını bildirmişti. Yıllık olarak enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 61,36 rakamları ortaya çıkmıştı.

4 Aralık Pazartesi günü, yılın 11. enflasyon değerlendirmelerini oluşturacak olan kasım ayı enflasyon rakamları paylaşılacak.

Kasım ayı enflasyon analizlerine yönelik beklenti formu,15 ekonomistin oturumuyla sonuçlandı. Buna göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon tahminlerinin ortalaması yüzde 3,68 olarak belirlendi. Ankete katılım sağlayan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon tahminleri, en düşük yüzde 3 en yüksek yüzde 4,60 rakamlar arasında olması öngörülüyor.


Ekonomistlerin yapmış olduğu kasım ayı enflasyon tahminlerinin oranlarına göre bir önceki ay yüzde 61,36 olan yıllık enflasyonun yüzde 62,61'e kadar yükseleceği düşünülüyor.

Yıl sonu enflasyon ilişkin tahmin kasımda yüzde 66,80 değerlendirildi.

Diğer bir yandan, yılın ikinci yarısında enflasyon analizleri gözden geçirildiğinde, aylık enflasyon verileri temmuzda 9,49, ağustosta 9,09, eylülde 4,75, ekimde 3,43 olarak hesaplanmıştı.