Kasap Satamıyor, Vatandaş Alamıyor

Başak MERAL GÜNDÜZ/Yaşanan zamlar nedeniyle kasaplar da vatandaşlar kadar çaresiz.'İnsanlar eskisi gibi et alamıyor artık. 10-15 liralık alanlar var, 5 liralık kuşbaşı alan müşterim bile var'diyen Bölge Et Galerisi İşletmecisi Mehmet Bakır zamlara dair açıklamalarda bulundu.

Kasap Satamıyor, Vatandaş Alamıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakır,“Bazı vatandaşlar artık kasaplara uğrayamaz olmuşken, bazıları da sadece gram üzerinden et alabiliyor.Etin maliyeti şu anda tezgaha yüksek geliyor.Böyle olunca vatandaşımız et alamıyor belirli bir kesim sadece alıyor.Belirli bir kesime esnaf hizmet ettiği için umduğunu bulamıyor.Amacımız tüm kesime hitap edebilmek ama durum içler acısı.Gramla  alan müşterilerimiz gittikçe çoğalmaya başladı.Ülkedeki pahalılık ve vatandaşın alım gücünün günden güne düşmesiyle birlikte vatandaşlar en temel gıda maddelerinden olan kırmızı eti tüketemez hale geldi. Kilo ile et alma devri biterken vatandaşlar 50 veya 100 TL’lik et veya kıyma almaya başladı”dedi.

KÜÇÜK ESNAF BORÇ SARMALINDA

Mehmet Bakır,”Dokuz yıllık esnafım bu ekonomik kriz alım gücünü çok etkiledi.Küçük esnafın durumu kötüye gidiyor. Hayvan üreticileri üretemiyor, maliyetler çok yüksek olduğu için ürettiğinden kazanamıyor. Kasap esnafı eti satamıyor. Tüketici ise pahalı olduğu için alamıyor. Bu ne yaman çelişkidir?

Et bulma sıkıntısı yaşanıyor kısa bir süre sonra kimse et bulamaz duruma gelecek.Dükkanlarımızın günlük giderleri karşılanamıyor.Esnafın bir zamanlar 500 lira gelen elektrik faturaları artık 3 bin liraya çıktı. Ceplerindeki son paraları da vergi dairelerine veriyorlar. Elektrik, su, vergi, stopaj, kira ve kredi borcu sarmalındaki esnaf bir bir dükkanlarını kapatmaya başladı”diye konuştu.