Karlıdağ: Sanayi Sitesinin Taşınmasını İstemiyoruz

Geçtiğimiz günlerde Kuzey çevre yolu üzerinde Körpe  Köyü yakınlarında yapılacağı açıklanan Yeni Sanayi Sitesinin yerine itiraz geldi. Yeni Sanayi Sitesinin güney çevre yolu üzerinde  yapılmasını savunan 3. Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cebrail Karlıdağ,  yeni sitenin kuzey çevreyolunda yapılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti.  

Karlıdağ: Sanayi Sitesinin Taşınmasını İstemiyoruz

Elazığ Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cebrail Karlıdağ,  Körpe köyü yakınlarında yapılması planlanan 3. sanayi sitesine birçok esnafın gitmek istemediğini söyledi.  

Mevcut sanayi sitesi ve yapılması planlanan 3. sanayi sitesi hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Karlıdağ “Sanayi sitesi günümüz şartlarında artık yetersiz kalmaya başladı. 1968 yılında temeli atılmış olan o günkü şartlarda örnek bir sanayi sitesi iken şuan cazibesini kaybetmiş. Hemen hemen her meslek grubunun yeri belli iken şuan tamamen iç içe karışmış durumdalar. Eskiden tamircilerin yeri ayrı, kaynakçıların yeri ayrı marangozların yeri ayrıydı. Bloklar karma bir hal almış. Bu durumdan esnaflar rahatsızlık duyuyor ve huzursuzlar” dedi. 

Karlıdağ: Sanayi Sitesinin Taşınmasını İstemiyoruz

BAZI ŞAHISLARIN ÇIKARLARI 2 BİN ESNAFININ ÖNÜNDE TUTULDU

Bu olumsuzlukların göz önüne alındığında Elazığ’a yakışan modern 3. bir sanayi sitesi kurulmasını istediklerini ifade eden Karlıdağ, “Bingöl,  Elazığ’ın yarısı kadar büyük değil 3. Sanayi sitesini yapıyor. Diyarbakır 5. Sanayi sitesine başlamış. Bizim hala bir sanayi sitemiz var. Onu da diyorlar ki ‘buradan kaldıralım’ nereye kaldırıyorsunuz? Yenisi yapılmadan var olan kalkar mı? Kaldı ki yapılan yer Körpe’de şehrin kuzeyinde ve şehre hiçbir faydası olmayan bir sanayi sitesi olacak. Bize ilk önce İŞGEM yakınında bir yer gösterilmişti sonra ne hikmetse orası olmadı.   Bir maden ocağı varmış diye şuan gösterilen yerden çok daha iyi bir konumu olan yerden vazgeçildi.  Otogar, galericiler sitesi ve araç muayene istasyonu güney çevreyolunda, yapılmak istenen 3. Sanayi sitesi ise kuzey çevreyolunda. 25 KM arada mesafe var. Aracına muayene yaptıracak silecekleri çalışmıyor, sinyallerinden biri bozuk git gel 50 KM. Bu defa da araç sahibi de oraya gitmektense  Malatya’ya giderim diyecek. Esnafımızın çoğu kuzey çevreyolunu istemiyor. Ama ne hikmetse orası diyorlar başka bir şey demiyorlar.  Oraya alan kişi toprağın altındaki madeni sattığını söylüyor. Bir kazma vurmamışsın çıkarmadan hangi madeni sattın? Bir kişinin menfaatleri 2 bin sanayi sitesi esnafının önünde tutuldu” diye konuştu. 

BİR İŞYERİ DÖRDE BÖLÜNMÜŞ 

Deprem nedeniyle bina altlarında faaliyet gösteren esnafların sanayi içerisine taşındığını kaydeden Karlıdağ “ Sitede işyeri bulamayan esnaflar kimi arkadaşlarının yanına taşındı kimi de işyerlerini bölerek kendine işyeri yaptı. Üçe hatta dörde bölünen işyerleri var.  Sıkıntılarımız büyük. Yeni yapılacak sanayi sitesini bekliyoruz.  Orada da tam anlamıyla bir gelişme şuan için yok. Sadece yapılacak olan alanın mera vasfından çıkarıldığını biliyoruz. Başka da bir gelişme yok” diye aktardı.  

50 KİLOMETRE YOL GİDİLECEK Kİ ARAÇ TAMİR EDİLSİN 

Sanayi sitesi esnafları olarak sitenin kalkmasını istemediklerini belirten Karlıdağ “Sanayi sitesinin taşınması asla gündemimizde değil ve istemiyoruz da. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin nerede sanayi sitesi taşınmış. Ankara başkentimiz sanayi siteleri hep şehrin içinde kalmış. Elazığ’da niye taşınsın ki.  Neresi yakınsa vatandaşımız oraya gitsin. Yani bugün şehrin doğusunda yaşayan köylü vatandaşımız traktörüne bir parça lazım ya da küçük bir arızası var. 50 km yol yapacak ki aracı tamir edilsin. Mazotun 40 lira sınırında olduğu bir zamanda bunu dile getirilmesini aklım almıyor” diye kaydetti.

Karlıdağ: Sanayi Sitesinin Taşınmasını İstemiyoruz

3. SANAYİ SİTESİ GÜNEY ÇEVREYOLUNA YAKIN BİR YERDE YAPILMALI

Elazığ’da işinin ehli birçok tamirci olduğunu dile getiren Karlıdağ “ Biz diyoruz ki vatandaşlarımız araçlarını tamir için komşu illere götürmesin.  O yüzden 3. Sanayi sitesi güney çevreyoluna yakın bir yerde yapılmalı.  Pertek yolunda kış aylarında saatte 5 araba anca geçerken Malatya yolunda saatte 500 araba geçer.  10 arabadan  bir tanesinin sanayiye yolu düşer” diye ifade etti.

SANAYİNİN TAMAMINA DOĞALGAZ VERİLMELİ 

Başkan Kızıldağ son olarak sanayi sitesi camisine yoğun uğraşlar sonucu doğalgaz getirdiklerini ifade ederek sanayinin tamamına doğalgaz verilmesi için yetkililerden çözüm istedi. 

GÜN KURTARILMASIN, ŞEHRİN 50 YILI PLANLANSIN 

3. Sanayi sitesinin yeriyle ilgili değerlendirmede bulunan vatandaşlar ise bu projenin de şehrin yönetiminde ve planlanmasında tıpkı diğer konularda olduğu gibi modern şehircilik anlayışı ve vizyonundan çok uzakta olunduğunu, gelecek 50 yılın değil bugünün kurtarılması amacıyla istişareden ve mantıktan uzak kararlar alındığını belirterek, yeni sanayi sitesinin şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundular.