Kardeşi İçin Mücadele Eden Kalem'in Çağrısı Yanıt Buldu

Nisa Yılmaz/Elazığ'da yaşayan ve kan kanserine yakalanan kardeşinin tedavisini karşılayamadığını söyleyen Rıdvan Kalem'e Elazığ Umut ve Yaşam Derneğinden tedavi desteği müjdesi geldi.

Kardeşi İçin Mücadele Eden Kalem'in Çağrısı Yanıt Buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OĞLUMU KAYBETTİM, KARDEŞİMİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM

İlk olarak lenfoma ve lösemi teşhisi konan 28 yaşındaki kardeşinin aynı zamanda zihinsel engeli olduğunu söyleyen Kalem, maddi durumunun yetersiz oluşundan dolayı kardeşinin tedavisini karşılamakta zorlandığını ve bu konuda ilgililerden destek beklediğini duyurmuştu. Oğlunu daha önce Lösemiden kaybeden Kalem, kardeşi Hakan’ı da aynı sebepten kaybetmek istemediğini söylemişti.  Kalem’in çağrısı 1 günde yankı bularak Elazığ’da lösemi hastaları için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşundan destek geleceği haberi Kalem ailesinin yüzünü güldürdü.

12 BİN TL’LİK TEDAVİ MASRAFI KARŞILANACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut ve Yaşam Derneği Elazığ Şube Başkanı Hüsna Erdem Çakmak, şunları söyledi: “Umut ve Yaşam Derneği olarak lösemili çocuklar ve yetişkin kanser hastalarına hasta yakınlarına maddi manevi ve psikolojik destek sağlıyoruz. Her ay düzenli bir şekilde hastane ziyareti yapıyoruz. Hakan kardeşimizin abisinin çağrısını Hakimiyet Gazetesi’nde gördüm. Ve hemen gazeteye ardından Rıdvan Kalem’e ulaştım. Daha önce tedavisine destek olduğumuz Hakan’ın hala tedavi sürecinde olduğunu öğrendim. Hemen son 3 iğnesinin karşılanması için gerekli yerleri aradım ve 24 saat içinde 12 bin TL’lik tedavi masrafları ve ailesinin erzak ihtiyaçları karşılandı. Umarım en kısa süre içerisinde Hakan sağlığına kavuşur. Hakan’ın tedavisine destek olmaktan dolayı mutluyuz. Ayrıca destek olan herkese çok teşekkür ederim.”