Kararsızlar 'Karar' Aşamasında

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ülke genelindeki kararsız seçmenlerin de tavrı belli olmaya başladı. Özellikle son günlerde yaptığı atılımlar ile kararsız seçmeni tekrar kendi safına katmayı başardıktan sonra ülke genelinde Ak Parti'nin ve cumhur ittifakının üstünlüğü görülüyor.

Kararsızlar 'Karar' Aşamasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ülke genelindeki kararsız seçmenlerin de tavrı belli olmaya başladı. Özellikle Ak Parti’nin son 10 günde yaptığı atılımlar ile kararsız seçmeni tekrar kendi safına katma konusunda başarıya çok yakın durumda. 

Ak Parti’nin gençlere yönelik adımları, İHA, SİHA,  TOGG, savunma sanayi, EYT ve özellikle doğalgaz konularında yaptığı çalışmaların ardından 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir çoğunluk olan kararsız seçmenin de desteğini almaya başardı. Özellikle son 10 gün de yapılan çalışmalar ve hizmetlerin anlatılmasında gösterilen başarı meyvelerini vermeye başladı. 

AK PARTİ BİR ADIM ÖNDE

Z kuşağı tanımlamasına alternatif olarak gösterdikleri teknofest kuşağı da büyük ilgi görmeye başlarken, ülkenin en büyük sorunu olan ve  gündemden düşmeyen ekonomik sıkıntıların  da çözümü için adımların atılmasının ardından 14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti bir adım önde görünüyor. 

MUHALEFET, UMUT OLMANIN DEĞİL MUHALEFET OLMANIN AVANTAJINI KULLANIYOR

Özellikle gençler, kendi gelecekleri için oldukça karamsar ve bu durumun giderilmesi noktasında hiçbir partiye güvenmeyecek kadar da kararsız olmasının ardından, muhalefete yönelmiş ama muhalefetin özellikle HDP ile ittifak yapmasının ardından fikrini değiştirmeye başlamıştı. Millet İttifakının iktidar olmaları halinde hayata geçireceği projelerin insanları tatmin etmemesi ve Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin mantığı ile hareket etmesinin milyonlarca kararsız seçmenin kararında etkisi oldu. 

YERLİLİK VE MİLLİLİK KARŞILIK BULUYOR 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaat ettiği projeleri hayata geçirmesinde şüpheleri olan kararsız seçmenlerin, özellikle Ak Parti’ye yönelmelerindeki en büyük sebep “Yaparsa Yine Erdoğan Yapar” düşüncesinin olması. Geçmişte yaptığı hatalar nedeniyle kırgın ve küskün olan seçmenlerin tekrar Ak Parti çatısı altında buluşmasının gerekçesi ise Millilik ve Yerlilik atılımlarının aksamaması. 

AK PARTİ VE MHP YÜKSELİŞTE

Ülke çapında yapılan anketlerde Ak Parti ve MHP’nin oylarında artış görünürken, özellikle İYİ Parti’de yaşanan düşüş tablonun daha net ortaya çıkmasına neden oluyor.  Özellikle Ak Partinin milli konularda ortaya koyduğu tavır ile dış politikadaki başarıları kararsız seçmenleri bu partiye yönelmelerine sebep oluyor.

MİLLET İTTİFAKI ÇÖZÜMDEN UZAK 

Ak Parti ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın attığı adımlara ve ülkeyi ulaştırmak istediği seviyeye karşın millet ittifakını temsil eden partilerin ciddi bir program ortaya koyamamaları, afaki ve gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerde bulunması ve sorunlara çözüm olmaktan çok uzak bir noktada durmaları seçmenleri Cumhur ittifakına yönlendiriyor.

 Ak Parti’nin başta ekonominin düzeltilmesi ve enflasyonun düşürülmesi noktasındaki çalışmaları, İl ve Merkez ilçe teşkilatları ile Kadın Kollarının saha çalışmaları sonucunda ortaya çıkan tabloya göre Cumhur İttifakı önde gözüküyor. 

KARARSIZLAR KARAR AŞAMASINDA

14 Mayıs seçimlerini ülkenin geleceği açısından önemli gören ve başta inanç hürriyeti olmak üzere teknolojik gelişim alanındaki kazanımların geri gitmemesi adına ülkenin yanında yer almayı tercih eden kararsız seçmenler Cumhur İttifakına yakın duruyorlar.