KARAR ALINDI, RESTORE EDİLECEK

İlimizde kısa süre önce göreve başlayan Vali Erkaya Yırık ve Müftü Selami Aydın yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürüyor.

KARAR ALINDI, RESTORE EDİLECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Yırık ve Müftü Aydın bu çerçevede deprem sonrası ibadete kapatılan İzzetpaşa Camii’nde inceleme yaptılar.

Müftü Aydın ve İzzetpaşa Vakıf Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan’dan bilgiler alan Vali Erkaya Yırık camide kısa süre içinde restorasyon çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.

1866 Yılında inşa edilen Elazığ'ın tarihi camisi İzzetpaşa, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremin ardından ibadete kapatılmıştı.

Müftü Selami Aydın yaptığı açıklamada;“Yaptığımız incelemeler sonrası Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda caminin teras kısmının sosyal mesafe korunarak yeniden ibadete açılmasına karar verdik. İlimizin merkezinde yer alan tarihi camimizin restorasyonu konusunda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Selami Aydın daha sonra İzzetpaşa Vakfı'na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette cami görevlileri de hazır bulunurken, Müftü Aydın Vakıf Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan’dan cami ve müştemilatı hakkında bilgiler aldı.

Müftü Aydın, yürüttükleri hizmetler dolayısıyla Vakıf Başkanı ve cami görevlilerine teşekkür etti.