Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu

Başak Meral GÜNDÜZ/Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu tarafından organize edilen ve bu yıl 6'ncısı düzenlenen yemek programında Karakoçanlı İş İnsanları bir araya geldi.

Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Ak Parti Eski İl Başkanı Nusret Çoban, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Kanal Fırat Spor Müdürü Coşkun Kamaç, Karakoçanlı İş Adamları Derneği Başkanı Sabri Ağaoğlu ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu

AĞAOĞLU: “GOLAN KAPLICALARINA BÜYÜK BİR TESİS YAPILMASI GEREKİYOR”

Başkan Ağaoğlu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada: “Çok güzel bir toplantı oldu. Bundan sonra inşallah toplantılarımız devam edecektir. Karakoçan ilçesi 1936 yılında kurulmuş. Elazığ’a 104 kilometre, Bingöl’e  de 52 kilometre uzaklıktadır. Karakoçan gelişmiş ilçelerden biridir. Halkın yüzde 60’ı mutlaka yurt dışına gitmiştir. 425 bin dekar tarıma elverişli arazisi bulunmaktadır. İlçede 130 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Ayrıca 45 bin büyükbaş hayvan yetiştirilmektedir. 9 bin arı kovanı bulunmaktadır. Doğal kaynaklar olarak peri çayı yanında 45 derece sıcaklığı olan Golan Kaplıcalarımız var. Yine peri çayı kenarında Özlüce Barajı, Seyrantepe, Pamuklu, Tatar, Kalecik ve Kanatlı barajı, kanatlı barajı da Karakoçan ilçesine su vermektedir. Bir de Sarıcan Göleti bulunmaktadır. Karakoçan ilçemizin en büyük sorunu, sanayi sitesinin olmamasıdır. Yine organize sanayi bölgesi kurulması çok acilen yapılması gerekiyor. Bir de Golan Kaplıcalarına çok büyük tesislerin yapılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu

DUMANDAĞ: “BİR VE BERABER OLURSAK GÜZEL İŞLER BAŞARIRIZ”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yaptığı açıklamada: “Artış tanışma aşaması bitti bundan sonra icraat dönemine geçiyoruz. Ben bir Karakoçanlı olarak Elazığ içinde ve Elazığ dışındaki hemşehrilerimizle geniş bir toplantıda bir araya getirmek istiyorum. Öğrencilerimize burs vermek, Karakoçan’da güzel bir okul yaptırmak ve Elazığ’da Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin önünde bir cami yaptırmak gibi amaçlarımız var. Hastanemize günde 30 bin kişi giriş çıkış yapıyor ama o alanda bir cami yok. Orada bir Karakoçan Camisi’nin olmasını istiyorum. Yıllar önce bunu talep ettik ama işlemler çok üzün sürdü. Bugünkü Başhekimimiz Prof. Dr. Erol Keleş Bey ve Milletvekilimiz Metin Bulut Bey sağ olsunlar bakanlıkla temas sağladılar ve şu anda caminin yeri ayrıldı. İnşallah tüm Karakoçanlı iş insanları olarak bir araya gelelim ve camimizi yapalım. Hepimiz bir ve beraber olursak Karakoçan’a da Elazığ’a da çok güzel işler yapılır” ifadelerini kullandı.  

BİLGİNOĞLU: “KARAKOÇAN KIYMETLİ BİR İLÇEMİZDİR”
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Karakoçan ilçemiz Elazığ’ın her yöresi gibi çok kıymetli bir ilçemizdir. Karakoçanlı insanlarımız hizmetin en iyisi layıktır. İnşallah böylesine güzel topluluklar ile hem ilçemize hem de ilimize çok daha güzel destekler ve yatırımlar olacaktır.”

Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu

ZEKİ AKBIYIK: “DEĞERLENDİRİLECEK ÇOK FAZLA FIRSAT VAR”

Karakoçan’ın Elazığ’ın en güzel ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık: “Zeki: Bugün 6’ncısı yapılan etkinliğe bir kez daha katıldık. Karakoçan ilimizin en güzel ilçelerinden bir tanesidir. 1936 yılında kurulmuş bir ilçemiz. Belki 13 yıl sonra Karakoçan ilçesinin ilçe oluşunun 100. Yılı kutlanacak. Şimdiden hazırlık yapmak gerekiyor. Karakoçan’da öyle güzellikler var ki hayvancılıktan tarıma çok fazla değerlendirilecek fırsatları var. Özellikle Golan Kaplıcalarının çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Tanıtım ve turizm açısında çok önemli” şeklinde konuştu.

Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu

NURİ ÖNAL: “KARAKOÇAN TÜM YATIRIMLARA UYGUN”

Karakoçan’ın büyük bir potansiyel barındırdığını söyleyen İş İnsanı Nuri Önal ise şunları söyledi: “Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu, yıllardan beri yapmaktadır. Karakoçan’ın Battal Gazi Şenlikleri adı altında Türkiye’ye ve Avrupa’ya tanıtılmasını sağlamaktadır. Kendilerine bu başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Burada gördüğüm bir şey var Karakoçan’ın her şeye müsait olduğunu gördük. Karakoçan’da olmayan hiçbir şey yok. Karakoçan’ın bugün bulunduğu yerin daha ilerisinde olması gerekmektedir. Karakoçan’ı ileri götürebilmemiz için bu toplantıların daha geniş şekilde yapılması ve daha büyük iş insanlarının davet edilmesi gerekir. Karakoçan siyasette de önemli bir yer almaktadır.”

ÇOBAN: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SAĞLAMAMIZ LAZIM”

Ak Parti Eski İl Başkanı Nusret Çoban ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu toplantıyı tertipleyen başta Sabri Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yıllardan beri bunu hiç eksiksiz her yıl yapıyor. İnşallah düşündüğümüz hedefe ulaşırız. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Benim bir teklifim daha var. En büyük sıkıntımız kardeşliğimiz, dostluğumuz, beraberliğimiz. Bunu da yapmamız lazım ve eğer yaparsak Rabbim bizlere daha fazla güç kuvvet verir ve hedefimize ulaşırız.” 
 

Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu
Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu
Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu
Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu
Karakoçanlı İş İnsanları Kahvaltıda Buluştu