Karakoçan İlçesinde 3. Geleneksel Laptop Töreni Yapıldı

Elazığ Karakoçan'da 2021– 2022 Eğitim Öğretim yılında LGS (Liselere Geçiş Sınavı ) sınavında başarılı olan Fen Liselerine yerleşen başarılı 21 öğrenciye Karakoçan Belediye Başkanı seçildiği yıldan gelenek haline getirdiği ve  bu yıl 3. Gerçekleştirilen öğrencilere Laptop Bilgisayar hediyesi törenle verildi.

Karakoçan İlçesinde 3. Geleneksel Laptop Töreni Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlki 2 yıl önce gerçekleşen Laptop Bilgisayar hediye töreni bundan böyle gelenek haline geldiğini belirten Başkan Akbaba, “Karakoçan’da tam 21 öğrenci Fen liselerine yerleşti. Elazığ’ın ilçelerinde en çok Fen liselerine öğrenci gönderen ilçe olduk.”dedi.

Karakoçan Belediye konferans salonunda yapılan törene Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, İlçe Jandarma  Komutanı Yarbay Sadık Tatar, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Kabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Ülküşan Özdemir, Karakoçan Spor Kulübü Dernek Başkanı İsmail Çam, kurum müdürler öğrenciler ve velileri törene katıldılar.

Bilgisayar hediye töreninde ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya yaptı. Kaya konuşmasında: “Belediye başkanlığımız tarafından verilen destekle, son dört yıldır gelenekselleşmiş olan her yıl düzenlenen Fen Lisesini kazanan öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye eden belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tabii işin başında teşekkür etmemiz gereken kaymakamımız var. Burada olduğu  süreçle birlikte her daim yanımızda oldu, süreci takip etti. Bakanlığın ilk ona girecek olan öğrencilerimizi gerek ödüler ile deneme sınavlarıyla kazanmanız yönünde çok büyük katkıları oldu. Ben kendilerine sizler adına müteşekkirim. Sadece bunlar değil tabii ki velilerimizin de çok büyük katkıları var. O halde siz öğrencilerimizden şöyle bir beklentimiz var; Kıymetli öğrenciler bakanlığımızın son birkaç yıldır ölçme değerlendirme sistemi içerisinde ülkenin yüzde on öğrencisini sınavlar aracılığı ile tespit edecek. Ve sınavla öğrenci alan okullara öğrenci yerleştirme sistemi gerçekleşiyor. Sizlerde bizim ilçeden bu yüzde onluk dilime girmiş oldunuz, sizleri tebrik ediyorum. Bu süreçte siz kıymetli velilerimiz hep yanımızda oldunuz sizlere çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz büyük çabalar harcadılar, büyük emekler verdiler ayrıca öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba ise yaptığı konuşmada: “Karakoçan belediyesi tarafından gelenekselleşen laptop törenine hepiniz hoş geldiniz diyorum. Aslında bu laptop meselesi biliyorsunuz bir dil sürçmesinde kaynaklandı, Belediye başkanlığımız sürecinin ilk yılında, biz okulları gezdiğimiz bir okul ziyaretinde okul bahçesinde öğrencilerle sohbet ederken onlar başarı dilerken Fen lisesini kazanırsanız size tablet hediye edeceğim diyeceğim yerine dil sürçmesi ile laptop demiş oldum, o dil sürçmesi hep boynumuzda kaldı ve gelenekselleşti ve biz bu yıl 3. Geleneksel Laptop törenini yapıyoruz. Bu yükle önümüzdeki sene herhalde son kez dağıtacağım. Öncelikle yuvalarınızda sizleri gönderirken Karakoçan Belediyesi olarak sizlere küçük bir hediye. Ama hayatın zorluklarına bir adım daha yaklaşıyorsunuz. Hiçbir şeyin garantisinde değilsiniz. İşte bir hafta sonra evlerinizden ve yuvalarınızdan çıkıp gideceksiniz.”dedi