Karakoçan'da İlk KOSGEB Destekli Tekstil Atölyesini Kadın Girişimci Açtı

Karakoçan'ın ilk tekstil atölyesini kadın girişimci Bahira Arslan, KOSGEB'ten destek alarak açtı.

Karakoçan'da İlk KOSGEB Destekli Tekstil Atölyesini Kadın Girişimci Açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mini tekstil atölyesinde 10 tane iş makinasını destek ile alan Bahira Arslan atölyede 10 kadın istihdam edeceğini söyledi.

Tekstil atölyesinin açılışına Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Sadık Tatar, İlçe Emniyet Müdürü Tevrat Yazar, Esnaf Odası Başkanı Hayrettin Bal, Ak Parti İlçe Başkanı Ülküşan Özdemir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ekrem Evliyasever, esnaflar ve vatandaşlar katıldılar.

Bazı markalarla anlaştığını onlara üretim yapacaklarını ve bunu yanında özel siparişlerde aldıklarını belirten Bahira Arslan, Yılların birikimi olan terzilik mesleğini daha verimli olmak ve üretmek için KOSGEB desteğini kullanarak kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Belediye Başkanı Ayhan Akbaba ise yaptığı açıklamada: “Ben Bahira hanımı gerçekten yürekten kutluyorum. Yanında 10 kadını istihdam edecek. Yani tekstil fabrikasının mini tekstil diyelim buna, bu sıkıntılı süreçte cesur olması hem kadın olması açısından çok değerli ve anlamlı bir iş. Kendisini kutluyorum kadın girişimcileri destekliyoruz. Her konuda yanlarındayız, kendisine başarılar diliyoruz” dedi.