Kapatın Kombileri! Doğalgaza Devrim Niteliğinde Zam Yapılması Bekleniyor!

Doğal gaz üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarında artışa gidildi. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de 'Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır' demişti.

Kapatın Kombileri! Doğalgaza Devrim Niteliğinde Zam Yapılması Bekleniyor!

Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallara İlişkin ÖTV Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ÖTV tutarı standart metreküp başına doğal gazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğalgazda ise metreküp başına 2,7944 lira oldu.

Doğalgazda bir önceki ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda 0,8599 lira olarak belirlenmişti.

“ÜÇ KATINA ÇIKARILMIŞTIR”

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konutlarda kullanılan doğal gaza da ÖTV’nin geldiğini duyurmuştu.

Bingöl, paylaşımında “Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Bingöl, şöyle demişti:
"Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır. Sm3’te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir! Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğal gazdaki KDV oranı da yüzde 20 olmuştu."