Kamu Kurumları Felç

Hakimiyet Gazetesi, sıradan ve hemen her gazete ve haber sitelerinde yer alan haberleri yapmaktan farklı bir yerde duruyor.

Kamu Kurumları Felç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet, günü ve gündemi takip etmekle birlikte bunlara takılıp kalmıyor. Yüz yerde yayınlanmış bir haberi biz de yayınlayalım gibi bir komplekse düşmüyor. 

Hakimiyet; şehre, ülkeye, siyasete, kamu kurumlarına ve bürokrasiye faklı bakıyor ve gördüğü aksaklıkları, birilerinin gücenmesinden ve kınamasından korkmadan ve çekinmeden yazıyor.

Hakimiyet, şahısları değil olayları ve yanlışları gündemine alıyor. Kimsenin göremediği ve fakat halka yansıması eziyet ve sıkıntı olan yanlışları görüyor ve gündeme getiriyor.

Gazetecilik mesleğinin bizlere yüklediği sorumluluk da tam da burada başlıyor. Sıradanlığa sığınmak ve rutinin konforunu yaşamak yerine birilerini  ürkütme pahasına doğruları haykıran bir yayın anlayışımız var. Editoryal masamız, hem yanlışa dikkat çeken hem de yanlışı gidermenin yolunu gösteren bir ARGE gibi çalışıyor. 

Hakimiyet olarak hem ilimiz sorunlarını, hem aksaklıkları dile getiriyor ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Son günlerde en çok şikâyet alınan kurumlardan biri de Tapu ve Kadastro Elazığ 16. Bölge Müdürlüğü.

Geçtiğimiz hafta bir rüşvet operasyonu ile gündeme gelen, ancak sonuçta 100 TL gibi rüşvet mi yoksa zorunluluktan verilen bahşiş mi belli olmayan, sonuçta bir-iki kişi hariç hepsinin serbest kaldığı soruşturma da gösteriyor ki bu kurumda işler kaplumbağa hızıyla yürüdüğü için bu yolun kapısı aralanıyor. Tapuda en basit işlemler dahi en az beş gün sürüyor. Kat irtifakı, veraset-intikal ve basit satışlarda bile işin yoksa git-gel.

Tevhit ve ifraz işlemlerini söylemek bile istemiyoruz. Şehrin en önemli ekonomik faaliyeti olan inşaat sektörü, bu işlemlerin uzaması sebebiyle neredeyse bir sezonu kaybediyor. Basit ve kısa sürede yapılabilecek işlemler aylarca sürüyor. 

İnşaat maliyetlerine gelen zamlar, arsa ve kat sahipleriyle ilk etapta yapılan maddi anlaşmaların güncelliğini kaybetmesine sebep oluyor. Bu durumda hem firmalar hem de kat sakinleri yeni bir mağduriyet yaşıyorlar.

Bölge Müdürlüğü statüsünde olan bir Tapu Müdürlüğü, eleman yetersizliği bahanesine sığınamaz. Varsa böyle bir eksiğiniz, yazarsınız bakanlığa ve alırsınız kadronuzu. Kaldı ki, birçok bakanlık son yıllarda önemli miktarlarda eleman alıyor ve istihdam ediyor.

Kimse mazeretlere sığınmasın ve gerekçe ortaya koymasın. Sorunları bilecek ve çözüm konusunda yetersiz kalacaksanız bırakın o makamları.  Halkımızın mağduriyeti ve zaman kaybı, şehrin kaybıdır. Bu şehre katkı yerine kayıplara sebep olan bazı bürokratların da böyle bir lüksü olmamalı.

Siz kaplumbağa hızıyla çalışır ve mağduriyetlere sebep olursanız, birileri de bu zafiyeti kullanır ve kurumunuzu zan ve töhmet altında bırakır.

İşler hızlı, etkin ve sonuç odaklı yürüseydi kim 100 TL dahi olsa bahşiş verirdi ve kim operasyon yapmayı düşünürdü. Tabiat boşluk kabul etmiyor işte. Kapatın tüm boşlukları ki bu tür olumsuzluklarla gündeme gelmeyesiniz.