Kalite Önemli

Kurumların hizmetlerindeki sayı kadar kalite de önemli. Eskilerin deyimiyle hizmetlerde nicelikten öte nitelik daha da önemli.

Kalite Önemli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siz çok hizmet yapar, çok üretebilirsiniz ama eserler ortaya sorunlu çıkar ve bir süre sonra bozulur ve dökülürse orada ciddi bir başarıdan söz etmek pek doğru olmaz.

Elazığ İl Özel İdaresi, zaten oldukça çok olan hizmetlerine kalite getirmek ve özellikle köy yollarına dökülen asfaltın uzun süre bozulmadan hizmet etmesi amacıyla önemli bir adım attı.

Fırat Üniversitesi ile Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında ilimiz köy ve mezra yollarının kalitesini artırmayı amaçlayan bir protokol imzalandı.

Fırat Üniversitesi ile Elazığ İl Özel İdaresi arasında “Elazığ İl Özel İdaresi yatırım programları kapsamında yapımı planlanan bitümlü sıcak karışım (BSK) ve Sathi kaplama imalatları bünyesinde kullanılan bitüm çeşitlerine uygulanan deneyler, alt temel ve temel malzemelerinin uygunluk testleri, sıkıştırma deneyleri ve mıcır malzemelerinin uygunluk testlerinin” Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı tarafından yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Bu adımla birlikte İl Özel İdaresi tarafından köy yollarına dökülecek sıcak asfaltla ilgili kullanılan malzemenin cinsi ve evsafı, malzemenin kuru ya da yaş olması, agrega hazırlık döneminde karışımların gerekli oranda yapılması, asfaltın brütümle karıştırılması ve yakmadan plentin çıkarılması, araçla döküm sahasına ulaşımdaki koşullar, serim zeminin uygunluğu ve sıkıştırılması gibi birçok aşamada uzmanların takibi sağlanacak ve böylece dökülen asfaltlar uzun süre hizmet verecek.

Kendi hizmetlerini bilimsel bir heyetin kontrolünde yapma özgüvenini ve duyarlılığını gösteren İl Özel İdaresi’ne teşekkür ediyoruz.