Kaldırımlardan Yürüdüğümüz için Özür Dileriz (!)

Seyyar satıcılar, çay ocakları tabureleri, giyim mağazalarının askılıkları bakkalların dondurma dolapları manavın sebze meyve tezgahı derken, artık araçlarda kaldırımlardaki yerini al

 Kaldırımlardan Yürüdüğümüz için  Özür Dileriz  (!)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seyyar satıcılar, çay ocakları tabureleri, giyim mağazalarının askılıkları bakkdigerarın dondurma dolapları manavın sebze meyve tezgahı derken, artık araçlarda kaldırımlardaki yerini aldı (!).  Elazığ’daki bazı cadde ve sokaklarda araçların  kaldırım işgdigereri bu kadar da olmaz dedirtti.   Araçların tamamen yolu kapadığı  kaldırımlarda vatandaşlar yolda yürümek zorunda  kalırken bu işgal  olası kazalara da davetiye çıkartıyor.

 Kaldırımları Yayalar Hariç Herkes Kullanıyor

 Sokak ve caddelerinin dar olmasından dolayı bazı caddelerde iki kişi yan yana yürüyemezken bu işgdigere birlikte yayalar yolda yürümek zorunda kalıyor.  Kullanımı tamamen  yayalara ait olan  kaldırımları birçok meslek  grubu çeşitli  nedenlerle adeta gasp ederken, esnafların ve sürücülerin bu vurdum duymazlığı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Denetimler Yetersiz Mi ?

 Esnaf ve araç sahiplerinin bu kadar rahat kaldırımları işgal etmesi akıllara  denetimlerin yeterli olup olmadığı sorusunu getiriyor. Vatandaşlar ise  hem denetim azlığından hem de esnafların  bilinçsizliğinden ve bencilliğinden bu sorunun kaynaklandığını düşünüyor.  Esnafların sattıkları ürünleri teşhir etmek için  kaldırımları işgal etmelerine anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar  “ Bu ürün caddeye çıkarılmazsa  satılmayacak mı ? Esnaf sadece kendini düşünüyor. Bizler de vatandaş olarak tepkimizi kaldırım işgali yapan esnaflardan alışveriş yapmayarak göstermeliyiz.  Seyyar satıcılar bir yandan, sebze –meyve kasaları, buzdolapları, kıyafetler, sokağa taşan tezgahlar, çay ocaklarının tabure ve kürsüleri vb. bu işgale kim son verecek gerçekten merak ediyoruz. Kaldırımlar maalesef yürüyüş yolu olmaktan başka her işe yarıyor” şeklinde görüşlerini belirttiler.