Kafama silah bile dayasalar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV'de Çiğdem Akdemir'in sunduğu 'Söz Meclisi' programına katılarak ittifak değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunmuş.

Kafama silah bile dayasalar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV'de Çiğdem Akdemir’in sunduğu 'Söz Meclisi' programına katılarak ittifak değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunmuş.
Akşener, "Biz İYİ Parti’yi kolay şartlar altında kurmadık. İYİ Parti’yi bir ev olarak düşünürsek son derece zorlukla kurulmuş, helal lokma yediğimiz bir ev. Bizim evimiz 83 milyondur. Milletimizin sinesidir. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhur İttifakı’nın içinde yer almamız mümkün değil! Başıma silah dayasalar mümkün değil." demiş.
Çok da doğru demiş. Akşener, kendisine 15 Temmuz darbesinden sonra Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık vaat edildiği iddia edilen  “yurtta sulh, cihanda sulh” odağından korktuğu için zaten cumhur ittifakına giremez.
Bebek katili HDP ile kol kola emniyetli bir tatlı su siyaseti yapmanın kolaylığı bırakıp, dünya devlerinin çarklarına çomak sokan Erdoğan ile yan yana olması ihtimal bile değil. Hatta hayali bile mümkün değil.
Böyle bir ihtimali düşündüğü anda belki de hangi bilgilerin şantaj olarak adresine kargo ile gönderilip tehdit edileceğini çok iyi bildiği için asla yanaşamaz Cumhurun yanına bile.
Yine bilir ki böyle bir ihtimal belirdiği anda kendisinin siyasi arena da yok edileceğini ve Muhsin Yazıcıoğlu’na düzenlenen  suikast gibi bir olayın gerçekleşebileceğini.
Tamam siz 28 Şubat’ta merhum Erbakan’dan aldığınız cesaretle dik durabilirsiniz ama sonuçta sizlere birtakım vaatlerde bulunan çevrelere karşı da öyle efelik taslayamazsınız.
Akşener çok doğru bir cümle kurmuştur. Aslında bu cümleden hareket edilse bile bu partinin kimlerin emri, yörüngesi ve kontrolünde olduğu da ortaya çıkacaktır. Tabi görebilene…