Kadınlar Hayallerini Gerçekleştirmeli

Düşünsenize kendiniz üretiyorsunuz. ismini kendiniz koyuyorsunuz.

Kadınlar Hayallerini Gerçekleştirmeli

içeriğini kendiniz belirliyorsunuz.Daha müthiş ne olabilir ki..Çok zengin bitkilerle harmanlıyorum sabunlarımı..Bu sözler Elazığ Yedigözeler köyünden 2 çocuk annesi  Tuba Bahçeciye ait.Hobi olarak başladığı sabunları Türkiye’nin dört bir yanına pazarlayarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor ve işi günden güne büyüyor.

KENDİ İRADEMLE KENDİ GÜCÜMLE BİRŞEYLER ÜRETMEYE BAŞLADIM

Köyündeki bahçesinde ürettiği mis kokulu bitkilerle sabun yapan 2 çocuk annesi Bahçeci köyünde bulunan kadınlara da örnek oluyor.

Bahçesinde nane, nar, karpuz, kekik, elma,lavanta ve birçok bitkiden sabun üreten Bahçeci; “Bahçemizde yetiştirmiş olduğumuz kekiğimiz, defneyaprağı, zeytin ağacımızın yaprakları ıhlamur ve daha birçok bitkiden yani açıkçası yediğimiz her şeyden karpuzundan tutun, kavun, elmalı, incirli, narlı, güllü dediğim gibi hayal dünyası o kadar çok geniş ki her şeyden sabun yapabiliyoruz” diye konuştu.

Kadınlar Hayallerini Gerçekleştirmeli

Sabun, temizlik dediğimizde aklımıza ilk gelendir. Çeşit çeşit, rengarenk ve mis kokulu sabunlar hangimizi mutlu etmez ki? Günümüzde dışarıdan aldığımız sabunların doğallığından emin olamıyoruz. Bundan dolayı evde sabun yapmak günden güne büyüyen bir trend. Sabun yapımı çok da zorlu bir iş değil. İşin püf noktası malzemeleri doğru oranlarda karıştırmaktan geçiyor.Yeter ki isteğiniz olsun.

Aynı zamanda leke kremi, deo krem, saç bakım yağı, saç şampuanı, at kestanesi yağı,yüz maskesi, saf balmumu mumlarımı, ağrı kremi, diş macunu, güneş kremi, kabak lifi, kozalak şurubu ve özellikle egzama için doğal krem yapmakta.

Günün büyük bir bölümünü atölyesinde sabun üretimi için çalışarak geçiren Bahçeci,bahçesinden topladığı bitkilerle sızma natürel zeytinyağını harmanlayıp çeşit çeşit sabun üretiyor.

 

SABUN YAPIM KURSU VERİYORUM

Bahçeci;çalışmalarına azimle devam edeceğini ve gelecekte kadınlara istihdam alanı yaratmayı hedeflediğini ifade ederek, ilerleyen süreçte planlarım var onları uygulamaya geçeceğim .Kadınlar her şeyin en güzelini yapıyor. Kadınlar bir işi yaparken hiçbir şeyden korkmamalı ve çekinmemeli. Bence kadınlar hayallerini gerçekleştirmeli.Bayanlara sabun yapım kursu vermekteyim.Kurs kapsamında organik sabun yapımını da öğrenen kadınlar, evlerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Görsel sabunların yapımı 20 dakika ila bir saat arasında değişirken doğal sabunların yapımı yaklaşık 3 saat sürüyor, kuruması içinse 2 hafta bekleniyor. Oldukça zevkli bir uğraş olan sabun yapımı kursunu tercih eden kursiyerler, hem keyifli vakit geçiriyor hem de evlerine artık hazır sabun sokmuyor.

Aslında hiçbir destek ve birikimim olmadan kendi irademle, kendi gücümle bir şeyler üretmeye başladım. Evde üretim yapıp, sosyal medya hesaplarımdan da satışlarımı gerçekleştiriyorum.Şu anda Türkiye'nin her yerine ve yurt dışına kargo gönderimi yapıyorum asla pes etmeyin”dedi.