KADINA 'DEĞER'

KADINA 'DEĞER'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın  seçim öncesinde kadınlarımıza  özel, sosyo-ekonomik güç vadeden projelerden biri olan "Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı" projesi için ilk adımlar atılmaya başlandı belediyemiz tarafından.
Özellikle de projenin tamamlanacağı sürenin ileri tarih olarak bildirilmiş olmasına rağmen gerçekleşen değerlendirme toplantısı kadınlarımızın yüreğine su serpti.
Pandemiyle birlikte eve takılan kadınlarımız hayatın sosyal boyutunu unutalı bir yıl oluyor. Evde yaptığı hizmetlerin ev ekonomisine doğrudan katkısı olmasına rağmen, kadının eline geçen maddi bir karşılığı yoksa mutluluk biraz eksik oluyor işte.  Hele de değer kıymet bilmeyen bir aile ortamındaysa ve çocukları için iyi bir gelecek kaygısı güdülüyorsa bu  durum kadın açısından daha bir  çekilmez olmuştur çoktan.
Ekonomik şartların oldukça ağırlaştırdığı ve daha görünmeyen pek çok acı düşünüldüğünde Elazığ Belediyesi, Hayme Ana Semt Pazarı’nı hayata geçirmeyi öne almakla çok isabetli bir karar vermiş.
 Kadınların ekonomik yaşamda yer alacak, kendi üretimlerine değer kazandıracak olan bu müstesna hizmetle buluşacak olmanın mutluluğuna daha şimdiden eriştiler bu sayede.
Pazarda, kadınların el emeği, göz nuru alın teri ile hazırladıkları; kuru bakliyattan konserveye, el işlerine, organik gıdalara varıncaya kadar yüzlerce çeşit, ürünlerini yine kendi elleriyle satışa sunup kendi hayatlarının kahramanı olacaklar.
Oluşturulacak modern pazarda her bir kadının kendi tezgahından tüketiciye ulaşacak olması imkanı ile belki de yıllardır böylesi bir hayal kuran fakat ekonomik yetersizlikler sebebiyle bu ayrıcalığa erişemeyen kadınlara güç kuvvet olacak.
Hanımlar, el emeği göz nuru ürünleri ile kendi ürettikleri gıda maddelerini tüketiciye ulaştırarak, hem aile bütçesine ekonomik kazanç sağlayacak hem de kendi ayakları üzerinde duran birer rol model olacaklar tüm ülkeye.
 Kadınlarımıza “değer” katan bu değerli ve güzel projenin bir an önce hayata geçirilmesi duamızı ediyor bir an evvel semt pazarının kurulduğu günü özlemle beklemeye koyuluyoruz.