Kadem, Erdoğan'a Karşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta AK Parti'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozet takarken 'Çocuk var mı?' diye sormuştu. Çelebi 'Bir tane var. Eşim doktora yapıyor, kariyer' yanıtını verince Erdoğan, 'Olmaz, bu işin kariyeri çocuk doğurmak. Sayıları artırmak lazım' ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler de kısa sürede gündem olmuştu.

Kadem, Erdoğan'a Karşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadın ve çocuk üzerine söylemlerin sıklıkla karşımıza çıktığı bugünlerde, KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar "Bir tarafta geleneksel kodlar diğer tarafta seküler zihniyet kadını kendi tahakkümü altına almaya çalışıyor. Bu karmaşada özellikle muhafazakâr şehirli kadınların ciddi bir sıkışmışlık yaşadığını görüyoruz. Kimliğimizi illa bir şeyler ile etiketlemeye çalışmayın. Dindar, aileyi korumaya çalışan ama bir yandan da kamusal alanda var olmaya çalışan kadınlarız. Bunların hepsi bir arada olabilir. Bırakın kadınlar nerede olmak istiyorsa orada olsun, topluma faydası dokunsun." dedi.

Erdoğan’ın aile olma konusundaki hassasiyeti karşısında Kadem Yönetim Kurulu üyesi kızı Sümeyye Erdoğan’ın kadına yaşamın her alanında rol biçmesi ve  “kadın sadece aile içinde olduğu zaman mı kıymetli?" gibi bir yaklaşım sergilemesi, Erdoğan ile kızı ve Kadem arasından bir fikir ayrışımını da öne çıkartıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile ve kadına bakışı ile KADEM’in bakışının farklılığı, ülkenin de derin bir ayrılığı ve farklılığıdır. 

Kadını evde değerli görmek kadar onu sosyal hayatta mutlu olacağını dile getirmek de yanlıştır. Burada kadim ve aile mefhumu yerine bunları anlamlı ve özellikli kılacak değerler üzerinde durulması daha doğru ve isabetli olacaktır.

Kaybolan aile ve kadın değil, bunlara asalet ve önem atfeden değerlerimizin yozlaşması, yok olması ve itibarsızlaştırılmasıdır. 

Kadın ve aile kavramına yoğunlaşmak yerine değerlerin ihyasına ve inşasına çalışmak hükümetin önem vermesi gereken ve bir konudur.