İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?

24 Ocak 2020 tarihinde depremle sarsılan Elazığ'da şehrin adeta sembolü olan İzzetpaşa Camii ile ilgili birçok tartışma ortaya atılmıştı.

İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde depremle sarsılan Elazığ’da şehrin adeta sembolü olan İzzetpaşa Camii ile ilgili birçok tartışma ortaya atılmıştı.

2020 Ocak ayında 6.8 şiddetindeki depremle sarsılan Elazığ’da deprem sonrası ilk yapılan incelemede İzzetpaşa Camii ağır hasarlı olarak tespit edilmişti ancak daha sonra yapılan detaylı analiz sonucunda caminin orta hasarlı olduğu ve güçlendirilmesi gerektiği kararı alınmıştı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem sonucunda Elazığ’da da bazı yapılar hasar aldı. Bu depremler sonucunda İzzetpaşa Camii ile ilgili yeni tartışmalar ortay atıldı.

Hakimiyet Gazetesi, camii pasajında görev yapan esnaflara bu tartışmaları sordu. Gazetemize açıklamalarda bulunan bir esnaf Camide herhangi bir hasar bulunmadığını, pasaj esnafının Türkiye’yi acı bir şekilde sarsan depremler sonrası meydana gelen kayıpların acısıyla tamamen saygı amacıyla ticari faaliyetlerine ara verdiklerini söyledi.
İşte Pasaj Esnaflarından Ömer Sami Gülaçtı’nın o açıklaması:

“CAMİ 2020 DERPEMİNDEN SONRA ORTA HASAR ALDI”

2020 tarihinde büyük bir depremle sarsıldık. Bu deprem sonucunda ilk başta camimize ağır hasar verdiler. Daha sonra yapılan detaylı inceleme sonucunda camimiz orta hasarlı olarak tespit edildi ve güçlendirilmesi kararı verildi.

“GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”

Bu karardan sonra biz güçlendirme projesini hazırladık. Anıtlar Genel Müdürlüğü’ne sunduk ve şu anda projemiz onaylanmış durumda. Gerekli kaynak da gelmek üzere. Bu kaynağın gelmesiyle çalışmalarımızı başlatacağız. 

“SAYGI DUYMAK AMACIYLA TİCARETİ FAALİYETLERİMİZE ARA VERDİK”

Bizler ne canımızın ne de malımızın düşmanı değiliz. Eğer burası hasarlı olsaydı biz niye gelip işyerimizde oturalım. Bazı dedikodular çıktı yine. Cami yıkılacak ağır hasarlı söylentisi yayıldı. Böyle bir şey yok. Bizim ürünlerimizi camlarımıza koymamamız gerekçe gösterildi. Biz camlarımızı tamamen saygıdan dizmiyorduk. Ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. Cumhurbaşkanımız 7 gün yas ilan etti. Bizler de tamamen kayıplarımıza olan saygıdan dolayı ticari faaliyetlerimize ara verdik.

“HASAR TESPİTİ YAPILDI, SORUN YOK”

Depremin hemen ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze haber verdik. Gelip camimizi incelediler. Herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Cami yıkılacak konusu tamamen dedikodu. Biz gelip işyerimizde oturuyorduk ama ticari faaliyette bulunmuyorduk. Başkanımızla (Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmak) da konuştuk. Bugünden sonra tekrardan ticari faaliyetlerimize başlıyoruz.”
 

İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?
İzzetpaşa Camii Yıkılacak mı?