'İYİ'ye Rağbet

Seçimlere yedi ay gibi kısa bir süre kala siyasi hareketlilik devam ediyor. Son günlerde siyasetin ilgi odağı İyi parti oldu.

'İYİ'ye Rağbet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın partisinden ve milletvekilliğinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçeceğini açıklaması Ankara'da deprem etkisi yaratırken, bir bomba iddia daha ortaya atıldı. İYİ Parti'nin iktidar cephesinden yeni isimleri kadrosuna katmaya devam edeceği ve sıradaki ismin MHP'li Oktay Vural olacağı öne sürüldü.

İYİ Parti'ye katılımlar sürerken yeni isimlere partide kritik görevler de veriliyor. Geçen Mayısta İYİ Parti'ye katılan emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve eski AK Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez de geçen hafta partiye katılarak genel başkan başdanışmanı olmuştu.

İYİ Parti yine, Türk dünyasına yönelik çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Kürşad Zorlu'yu saflarına katmış ve iki yıl önce lağvedilen parti sözcülüğü görevine getirilmişti.

Anlaşılan o ki İyi Parti hem Ak Parti, hem MHP hem de farklı partilerden yapacağı transferlerle önümüzdeki günlerde de çok konuşulacak ve ilgi odağı olacak bir parti konumuna yükselecek.

Birçok milletvekili ya da eski siyasiler, kendi partilerinde görmedikleri ilgi alaka ve liste garantisini farklı partilerde arayacaklar. Doğal olarak bunun tek adresi de yükselen bir trend gösteren İyi Parti olacak.