İYİ Tabanı CHP'ye Öfkeli

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' sözleri, CHP ile İyi Parti arasında gerilimin yükselmesine sebep olmuştu.

İYİ Tabanı CHP'ye Öfkeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekin'in sözlerinin tartışmanın fitilini ateşlemesi sonrası İyi Partili Uğur Poyraz, tartışmaya “CHP’yle şu anda ittifak değiliz, seçim zamanı konuşuruz.” sözleriyle başka bir boyut kazandırmıştı.

Yaşananların ardından İyi Parti cephesinden konuya dair bir açıklama daha geldi.

İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, CHP ile 2018'den itibaren ittifak yaptıklarını ancak değişen seçim kanunuyla ittifakların bir avantajı kalmadığını söyledi.

İttifakın seçim yaklaştığında tekrar konuşulacağını belirten Tatlıoğlu, İyi Parti ile CHP’nin ittifak yapmanın hiçbir avantajı kalmadığı gibi partiye zarar verdiğini dile getirmiş.

İyi Parti sözcülerinin bu tür açıklamalarının özünde özellikle son günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Diyarbakır’ı Kürdistan ilan eden CHP parti meclisi üyelerinin tabanda oluşturacağı öfke ve tepkiyi yumuşatmaya yönelik olduğu ifade ediliyor.

Düne kadar HDP’nin gizli ortaklığı konusundaki eleştirilere laf yetiştirmeye çalışan bazı İyi Partililer, bugünlerde kendilerini meclise taşıyan kadim ortakları olan CHP’lilerin açıklamalarıyla zor durumda kaldılar ve pirincin taşını ayıklama gayretine düştüler.

CHP’den “Bu açıklamalar partiyi bağlamaz” türü klasik savunma açıklaması gelse de İyi Parti tabanında ciddi bir homurdanma yaşanıyor.

“Her şey iktidar olmak değil, biz bu ülkenin değerlerine ve bölünmez bütünlüğüne inanmış bir misyonuz var ve CHP’lilerin açıklamaları bu değerleri zedeliyor” diyerek parti teşkilatlarında yüksek sesle konuşan İyi Partililerin bu tepkilerini yumuşatmaya yönelik açıklamalar da artık çok itibar görmüyor.

Anlaşılan İyi Parti’nin artık CHP gibi ciddi bir sorunu var.