İyi Parti Yol Ayrımında

İyi Parti Yol Ayrımında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebilir çıkışı siyaset gündemindeki yerini koruyor.

Özellikle 6'lı masa etrafında büyük bir tartışmaya neden olan çıkıştan sonra yükselen tepkilere HDP'den de cevaplar gelmeye devam ediyor.

Partisinin bir etkinliğine katılan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Gergerlioğlu bu konuya değindi.

Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olduklarını savunan Gergerlioğlu, tartışmaların yersiz olduğunu belirterek partisinin bakanlık almasının doğal olduğunu söyledi.

HDP'nin başbakan ve cumhurbaşkanı dahi çıkartabileceğini söyleyen HDP'li vekilin "Siz kim oluyorsunuz da bu toprakların üçüncü büyük partisine 'Bakanlık verilemez' diyebiliyorsunuz?” diyerek noktayı koymuş.

6’lı masanın HDP’yi yedekte tutma gayreti, “HDP’siz Cumhurbaşkanlığını kazanamayız” tezini sıklıkla telaffuz etmeleri, doğal olarak bu partide bir “anahtar biziz” duygusu oluşturdu.

HDP’nin bu çıkışı, İyi Partide ciddi rahatsızlık uyandırıyor. Masa’nın diğer üyeleri sessiz kalsa da CHP ve İyi Parti cenahında bu tür açıklamalar yola konan bir taş olarak görünse de bu taşın günün birinde  karşı tarafa atılmasında  lazım olabileceği gibi bir arka plan oluşmasına da sebep oluyor.

Seçimlere yakın, seçmenlerin en çok kafasını karıştıracak ve oy verme tercihlerinde etkili olacak konu;  HDP’nin olası Millet ittifakı iktidarındaki rolü ve misyonu olacak.

Bu kez karşılıksız destek vermeyeceklerini ve bakanlıklar talep edip yönetimde etkin olma gibi bir konumda olmak istediklerini her fırsatta dile getiren HDP’nin bu tavrı ve duruşu İyi Parti’yi ittifaktan ayrılma noktasına getirebilir.

İyi Parti,  böylesi bir yol ayrımında ya yeni bir ittifak oluşturup seçimlere girecek ya da Cumhur ittifakıyla görüşerek ülkenin geleceği adına birlikte hareket edecek.

Siyasi hayatına yeni başlayan bir parti için iktidara gelip tüm ilkeleriyle ters düşüp sonraki seçimlerde fiyasko yaşamaktansa, ilkeleriyle var olup uzun soluklu siyaset yapmak daha mantıklı ve isabetli bir yol ve yöntem olur.