İYİ PARTİ VE CHP TABANINDAN YETERİ KADAR DESTEK ALAMADIK

Mart 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti ve CHP'nin Millet İttifak Adayı olarak Elazığ Belediye Başkan Adayı gösterilen Ali Şekerdağ, seçimlerin ardından bir basın açıklaması düzenlendi.

İYİ PARTİ VE CHP TABANINDAN YETERİ KADAR DESTEK ALAMADIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şekerdağ konuşmasının başında Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları’na başarılar dileyerek,

“İnşallah Şahin Şerifoğulları önümüzdeki süreçte Elazığ için güzel işler yapacak diye umut ediyorum. Ben her zaman konuşmalarımda da ifade ettiğim gibi ne makam ne mevki için bu yola çıktım. Bana Belediye Başkanı olmam konusunda gelen teklif aynen şöyleydi; Tamam senin makam ve mevkiye ihtiyacın yok ama şehrin sana ihtiyacı var. Böyle bir teklif geldiği zaman, ben şehrini gerçekten çok seven ve şehri için her türlü fedakarlığı yapabilecek bir iş adamı olarak bu teklife evet dedim.” diye konuştu.

Şekerdağ,“Sandık milletin önüne niçin konur? Milletin kararına saygı duymak için. Sandıktan çıkan netice demokrasidir, hürriyettir ve adalettir. Seçilen insanların da hem demokrasiye hem hürriyete hem de adalete kesin bir şekilde itaat etmeleri onların en temel görevidir. İnşallah bizim de seçtiğimiz insanlar bunlara dikkat ederek Elazığ’a hizmet ederler.”

Şekerdağ,“Seçim sonuçlarını değerlendirecek olursak, yaptığımız araştırmalara göre ve gelen seçim sonuçlarına göre hem İyi Parti tabanından hem de Cumhuriyet Halk Partisi tabanından yeterli desteği alamadığımızı gördük. Fevzi Çakmak, Yıldız Bağları ve Esenler mahalleleri haricinde Cumhuriyet Halk Partisi tabanından yeterli desteği alamadık. Bunu da inşallah önümüzdeki dönemde masaya yatıracağız. Bana göre aldığımız oylar gönül dostlarımızdan aldığımız şahsi oylardır. Elazığ güzel bir seçim yaşadı. Kazasız belasız bir seçim yaşadık. Şahin Şerifoğulları’nı tekrar tebrik ediyorum.”dedi.