İyi Parti'nin Merkez Sınavı

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Faruk Kanmaz'ın yerine atanacak yeni başkan için çalışmalar devam ederken, bu göreve tüm kesimlerle diyaloğu bulunan ve teşkilat tecrübesi olan bir ismin atanmaması halinde partinin Elazığ'da 6. sıraya düşeceği ifade ediliyor.

İyi Parti'nin Merkez Sınavı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti İl Başkanının teklifi ve Genel Merkezin uygun görmesi ile Merkez İlçe Başkanı geçtiğimiz günlerde görevinden alınmıştı. İyi Parti İl teşkilatı bu günlerde yeni bir Merkez İlçe Başkanı atanması için çalışma yapıyor.

ÜLKEDE İYİ, ELAZIĞ’DA KÖTÜ
İyi Parti ülke çapında belirli bir ivme yakalamış ve başarı grafiğini hemen her gün yükseltir bir tablo çizmesine karşın Elazığ’da çok aktif olamıyor, yönetimsel anlamda sorunlar ve parti içi anlaşmazlıklar sebebiyle geriye gitme gibi bir görüntü veriyor.

TEŞKİLATLAR YETERSİZ
Merkez ilçe ve kadın kolları teşkilatlarında yaşanan sıkıntılar yanında parti tabanına yönelik herhangi bir çalışma ve onlarla buluşma ve teşkilatı diri tutma gibi herhangi bir çalışmanın olmaması İyi Parti’ye sempati besleyen kesimleri bile uzaklaştırıyor.

BU ÇALIŞMA İLE UMUT OLAMIYOR
Bugünlerde hummalı bir şekilde merkez ilçe başkanı arama mesaisi yapan İyi Parti’nin bu göreve bir bayan doktoru atama ile ilgili öne çıkmış gibi görünen kararı ve iddiaların, hem tabandan hem de teşkilattan tepki aldığı iddia ediliyor.

Partiyi dar bir çerçevede tutmak isteyen ve kendi kontrolünde bir isim olmasından yana tavır takındığı iddia edilen il yönetiminin, bu dar kadro ve klik teşkilat anlayışı ile İyi Parti’nin Elazığ’da bir umut ve iddialı bir parti olması çok zor görünüyor.

GENEL MERKEZİN UFKUNA YETİŞİLEMİYOR
İyi Parti Genel Merkezi, ilimizden bir milletvekili çıkartabilmek amacıyla partinin kendi kemik oyuna, kendi şahsi oyu ve popülaritesiyle katkı sunacak saygın ve halkta karşılığı olan isimlerle direkt görüşme yaparken, il yönetiminin tüm kesimlerin kabul göreceği ve bu görevi başarı ile yapacağı bir isim atama yerine, içe kapanık ve dar kadro anlayışı sarmalından ve ufuksuzluğundan kurtulamayıp merkez ilçe başkanı gibi partinin en önemli bir makamına atama yapılırken çok yönlü düşünülmesi gerektiği ifade ediliyor.

İL TEŞKİLATI, PARTİNİN GÜCÜNDEN HABERSİZ
Tabanı ve şehri harekete geçirecek donanım ve birikimi olan bir isim yerine, sembolik bir atama yapılmasının çok yanlış olacağını ifade eden siyasi gözlemciler, İyi Parti’nin kendi özgül ağırlığı ve halktaki karşılığını  il teşkilatının anlamadığı  ve bu işin altından çıkmalarının çok mümkün gözükmediğini iddia eden siyasi gözlemciler, bu bakış açısının İyi Parti’yi Elazığ’da iddialı bir parti yapmasının mümkün olmadığını dile getiriyorlar.

6. PARTİ OLMAYA DOĞRU
İyi Parti bu gidiş ve anlayışla ilimizde; Ak Parti, MHP, CHP, HDP, Yeniden Refah Partisi'nden sonra ilimizde  6. parti olmakla karşı karşıya olduğunu belirten siyasi gözlemciler, Genel Merkezin de bu tabloyu çok net gördüğünü, il teşkilatının bir an önce ilçe, belde ve mahalle teşkilatlarını tamamlayarak sahada varlık göstermesi gerektiğini, iki ayda bir genel merkezden üst düzey yetkili ve milletvekillerinin ilimize ziyaretlerinin olması gerektiğini ifade ediyorlar. 

İSTİŞARE KÜLTÜRÜ YOK
Parti il yönetiminin çok dar bir kadro ve sığ gündemle çalıştığını, partinin başta mahalle teşkilatları olmak üzere tüm birimlerinin harekete geçirecek bir ruh ve heyecanın görünmediğini ifade eden siyasi gözlemciler, geçmişte farklı partilerde siyaset yapmış olsalar dahi şu an İyi Parti’ye yakın duran saygın isimlerle zaman zaman bir araya gelip yapılacak çalışmalar hakkında istişare yapılmadığını belirtiyorlar. Meral Akşener başta olmak üzere partinin genel felsefesine ve siyaset anlayışına ilgi duyan kesimlerin tüm umutlarını boşa çıkartacak bir yönetim ve merkez ilçe yerine, partiye her konuda katkı sunacak isimlerle yol yürünmesi gerektiğini ifade eden parti tabanı, bu konuda teşkilatların daha aktif ve sonuç odaklı çalışmalar yapması gerektiğini belirtiyorlar.