İyi Parti CHP'den Umutlu 

14 Mayıs seçimlerinde toplamda yüzde 2 oyları olan Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partiye 39 milletvekili veren CHP  bu cömertliği  ile İyi Parti'yi de umutlandırdı.

İyi Parti CHP'den Umutlu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu’nun sırf cumhurbaşkanı koltuğuna oturmak amacıyla bol keseden dağıttığı Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakan ve milletvekillerini gören İyi Parti, gözünü 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere dikti.

Millet İttifakı'nın akıbeti belirsizken ve yerel seçimlerde iş birliği yapıp yapmayacaklarına dair henüz bir açıklama gelmezken; İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yerel seçimlerde bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti'ye bırakılması şartıyla CHP ile iş birliği yapılabileceğini söyledi.

Önceki seçimlerde İYİ Parti'nin hiçbir büyükşehir belediyesini talep etmediğini belirten Usta, "Bu sırf bugünkü siyasal iklim değişsin diye yapılmış bir iş birliğiydi. Ama siyasal partiler bir araya geldiğinde hep bir taraftan fedakârlık beklemek diye bir şey olamaz. Olmaması da gerekir" ifadelerini kullandı.

Erhan Usta sonuna kadar haklı. Geçen yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya gibi büyükşehir belediyelerini CHP’nin kazanmasında İyi Parti ve HDP’nin önemli rolleri oldu.

Her ne kadar bu desteğin karşılıksız yapıldığı ve fedakârlık olduğu dile getirilse de birçok İyi Partili isme hem belediye bürokrasisinde hem de ihaleler verildi.

Ama bu sefer durum farklı. Bu kez Ankara’yı bize verin demeye hazırlanıyor İyi Parti. Hatta belki Adana’yı da isteyecek. Haksız da değiller. Madem ittifak karşılıklı menfaate dayanan geçici bir birliktelik, o zaman bu sefer sıra İyi Parti’de. Adil olmak lazım.