İYİ'nin 3. Yolu

6'lı Masa'dan kalkan Akşener, İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve başdanışmanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Saatler süren görüşmenin ardından İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

İYİ'nin 3. Yolu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akalın, "Genel Başkanımızın başkanlığında fevkalade verimli bir değerlendirme toplantısı yaptık. Kuruluş mücadelemizin amacı olan Türkiye'yi müstakilen yönetme iddiamızın gereği olarak Türk siyasetinin 21 yıllık tıkanmışlığına son verecek bir '3. yol' açacak olmanın mutluluğu içerisindeyim." ifadelerini kullandı. 

Paylaşımda geçen; “Türkiye'yi müstakilen yönetme iddiamızın gereği olarak Türk siyasetinin 21 yıllık tıkanmışlığına son verecek bir '3. yol' açacak olmanın mutluluğu içerisindeyim” cümlesi birçok açıdan önem taşıyor. 

Öncelikle “Türkiye’yi müstakilen yönetme” ifadesiyle ayrıldıkları 6’lı masa üyeleri, bazı lobi ve mahfillerden  emir alan “müstemleke” partileri olarak itham ediliyor. “Türk siyasetinin 21 yıllık tıkanmışlığı” ifadesi ile Ak Parti hedef alınmakla birlikte, bu süre içerisinde muhalefetin de yetersizliği ve beceriksizliğine vurgu yapılıyor. “3. Yol açmanın mutluluğu içinde olmak” ifadesi ile de İyi Parti’nin tüm bu kısır döngülerden kurtularak ülkenin semasına doğan yepyeni bir güneş olarak halka umut olduğu dile getiriliyor.

Bu afili cümleler, kırılan testinin mazereti ve mahcupluğu ile ilk etapta söylenen cümlelerden öteye geçmeyecek ve ülkede karşılığı olmayacak ve tabanı teselli edecek türden ifadeler. Kaldı ki İyi Partili Mehmet Tolga Akalın’ın hedef olarak ortaya koyduğu değişimleri 6’lı masanın yerine getireceğine dair bir kesimde ciddi bir ümit ve bekleyiş vardı. Ve yine İyi Parti’nin bu çıkışıyla bu hayallerin ertelendiğini dile getirerek bu partiden istifa eden ya da “inadına” Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini ifade eden çok sayıda İyi Partili ’ye de rast geldik son iki günde.

İyi Parti’nin niyeti hayırsa akıbeti de hayrolsun diyelim ve yaşanacakları bekleyelim.