İyi ki Külünk Geldi…

Ak Partinin yanlışlarını, eksikliklerini dile getirterek bir nevi tabanın sesi ve vicdanı olan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, ilimize gelerek önemli isimlerle görüşmelerde bulundu.

İyi ki Külünk Geldi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta Ak Parti eski Milletvekilleri,  il başbakanları, eski-yeni yönetim kurulu üyeleri, kanaat önderleri ve akademisyenlerle görüşen ve ilimizde iki gün kalan Metin Külünk’ün, bu görüşmeleri değişik yorumlara sebep oldu.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden partisine ilişkin uyarıda bulunan bir paylaşım yapan Külünk, partisinin “akıl olarak yenilenme” ihtiyacı duyduğunu belirterek bunun olmaması durumunda yok oluşlarının hızının yükseleceği uyarısında bulunmuştu.

Külünk, "Kendi içimizde anlamsız ya da karşıtlığımızdan ileri gelen tartışmaları bir bütün olarak sonlandırıp birlikte akıl yenilenmesini başarmalıyız" ifadelerine yer vererek şunları dile getirmişti:

"Topyekün yenilenme mecburiyetimiz var. Eğer akıl olarak yenilenmekte direnirsek kayıp sayfaları değil, yok oluşumuzun hızı yükselecek. Kendi içimizde anlamsız ya da karşıtlığımızdan ileri gelen tartışmaları bir bütün olarak sonlandırıp birlikte akıl yenilenmesini başarmalıyız. Tarihin önümüze koyduğu bu fırsat ve bizi yukarı çekişini asla günlük çıkar heba heves rant duygularımıza yenik düşüremeyiz. Çünkü insanlık yeniden büyük Anadolu’yu bekliyor.”

Metin Külünk’ün Ak Parti içinde ve özelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde özel bir yeri var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabası olan ve 40 yıllık siyasi hayatında hep yanı başında bulunan Külünk’ün gördüğü yanlış ve eksiklikleri bizzat Erdoğan’a ifade ettiği, zaman zaman yapılan yanlışları yine direkt  söylediği biliniyor.

2023 Haziran seçimlerine yedi ay gibi kısa bir süre kala Metin Külünk’ün ilimize gelmesi ve eski, yeni ve tarafsız isimlerle görüşmesi, şehrin siyasi yönelimi, mevcut milletvekillerinin kamuoyundaki konumuyla ilgili edindiği intibaları rapor haline getirip Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağı ifade ediliyor.

Allahtan şehre Metin Külünk gibi Ak Parti  tabanının  sesi ve vicdanı olan bir isim  geldi ve gerçekleri gördü de yukarıya bunu anlatma fırsatı doğdu. Külünk’ün ziyaretinden  sonra siyasette hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına dair kanaatin oluşması şehirde memnuniyet oluşturdu.