İyi, Erdoğan'a mı Çalışıyor?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunacaklarını açıkladı. 

İyi, Erdoğan'a mı Çalışıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zorlu, "Anayasa'ya göre bir kimse en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemiştir ve bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Sorumluluğumuzun gereği olarak, önümüzdeki saatlerde YSK'ya başvuracağız." diyerek yeni bir tartışmanın kapısını açtı.

Üç ay öncesinde televizyonlardaki tartışma programlarının konusu olan bu mesele, başta Prof.Dr. Ersan Şen olmak üzere birçok hukukçunun Erdoğan’ın yeniden aday olmasında herhangi bir hukuki engel olmadığı yönündeki görüşlerine rağmen iyi Parti’nin bu tartışmayı yeniden alevlendirmesi aslında Erdoğan’a siyasi olarak yarayacak bir tartışma olarak görünüyor.

Erdoğan’ı sandıkta yenmekten korkma psikolojisinin bir yansıması olan bu tür tartışmalarla aslında iyi Parti, Erdoğan’a çalışıyor desek çok da yanlış demiş olmayız. Zira tüm anayasal kuruluşların ve aklı başında hukukçuların beyanının hilafına Erdoğan yeniden aday adayı olamaz demek, kaşı tarafı güçlü ve seçimi kazanacağını zımnen kabul etmektir.