İYİ, DİKİŞ TUTMUYOR

İYİ, DİKİŞ TUTMUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti'de, 2'nci Olağan Kurultayında “kesinlikle oy verilmeyecekler” talimatı ile başlayan liste krizi, TBMM'de yeni dönemin ilk grup toplantısına da yansıdı.

TBMM'de yeni yasama yılının ilk grup toplantısını yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalif milletvekillerinin grup toplantısına katılmama sürprizi ile karşılaştı.

2'nci Olağan Kurultay'da Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere gönderildiği iddia edilen 'oy verilmeyecekler' listesine tepkileri süren muhalif milletvekilleri, yaptıkları toplantıda grup toplantısına katılmama kararı almıştı.

Aralarında Aytun Çıray, Ayhan Erel, Ümit Özdağ, İsmail Koncuk'un da bulunduğu 13 muhalif isim, toplantıya katılmazken muhalif olarak bilinen Durmuş Yılmaz ve Aylin Cesur ise toplantıda yer aldı.

Bilindiği gibi, muhalif isimlerin, liste krizinden sorumlu tuttukları Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın, Başkanlık Divanı'nda görev verilmesini istememiş, ancak Akşener bu tepkilere rağmen Koray Aydın’a teşkilat başkanlığı görevini yeniden vermişti.

Genel merkez Başkanlık Divanında  Koray Aydın’ın yeniden görev alması il teşkilatlarında da bir değişikliğinin sinyali olarak görülüyor.

Geçtiğimiz aylarda il kongresi yapılan Elazığ Teşkilatında da bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği merak edilirken, Genel Merkezin  ilimizde  avukat bir isme başkanlık teklifi götürdüğü ve bu ismin de düşünmek için süre istediği ifade ediliyor.