İYİ'de temayül belirleyici mi?

İyi Parti, milletvekili aday adaylarının yarıştığı 15 ilde ön seçim yaptı.  Ankara'da yapılan temayül yoklamasında yumruklar konuşurken Elazığ'da yapılan temayül yoklaması sorunsuz tamamlandı.

İYİ'de temayül belirleyici mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan temayül yoklamasında İrfan Sönmez 481, alırken Yüksel Ercan 381, Abdulkerim Eflatun 381, Veysel Esen 368, Nahit Baykara 309, Mustafa Cahit Kıraç 287, Mustafa Kemal Atikeler 241, Abdurrahman Bulut 171, Hasan Karabulut 165, Mehmet Faik Öztürk 171, Mehmet Gül 160, Ali Yücel Uygur 128,  Sema Temizer Ozan 122, Şenay Aladağ Demirel 119, Hüseyin Atabay 18 oy aldılar.

Temayül yoklamasının sonuçlarının aday listesi oluşturmada tek kriter olmadığını zaten parti genel merkezi de açıklamıştı. Temayülde en çok oyu alan İrfan Sönmez’in listeye girme şansıyla ilgili siyasi kulislerde değişik yorumlar yapılıyor. 

Geçtiğimiz aylarda olaylı olarak yapılan ve birçok partilinin istifasına sebep olan il, merkez ilçe ve delege seçimlerinde önemli rol oynadığı iddia edilen İrfan Sönmez’e,  1.024 oydan sadece 481 oyun çıkmasının  teşkilattan bile güven alamamak  olarak yorumlayan siyasi gözlemciler bu sonuçla teşkilatların da kafasının karışık olduğunu dile getiriyor. 

İrfan Sönmez’in listeler açıklandıktan sonra eğer birinci sırada yer alamadıysa en önemli etkenin de BBP tabanından geliyor olmasına bağlayan siyasi gözlemciler,  Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasından sonra önümüzdeki süreçte özellikle seçim sonrası partide yaşanacak kırılma ve olası istifaları önlemek amacıyla Genel Başkan Akşener’in listeleri oluştururken bu önemli ayrıntıya dikkat edeceği ve BBP geçmişi olan isimlere mesafeli duracağını  iddia ediyorlar.