İyi Bayramlar Elazığ

Pazar günü ile birlikte dört gün sürecek Kurban Bayramını idrak edeceğiz. 

İyi Bayramlar Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9 gün tatille birlikte şehir dışından çok sayıda yakınımız geleceği gibi bazılarımız bu süreyi fırsata dönüştürüp şehir dışına tatile çıkacak.

Bir oranlama yapılırsa şehre gelenlerimiz gidenlerimizden katbekat fazla olacak.

Eş-dost-akraba ziyafetlerini ilk  ve ikinci gün tamamlayıp sonraki günler çevre iller ya da piknik alanlarında akın edilecek bir bayram yaşanacak.

Okulların da tatil olmasıyla memlekete gelişlerde önemli bir artış olacağı gibi evlerdeki kalabalıkla bayram, daha bir ruhuna uygun yaşanacak.

Her ne kadar bayramları küslüklerin son bulması olarak telakki edip bunun zemini olarak görsek de bazı küslüklerin bayramlara rağmen devam ettiğini de görüyor ve üzülüyoruz.

Sözle fiiliyatımızın  örtüşmediği bayramlar gelip geçiyor  fakat biz başta en yakınlarımız olmak üzere küslükleri ve dargınlıkları devam ettiriyoruz.

Bu dargınlığı gerektirecek elbette  önemli nedenlerimiz vardır ama bunun ilanihaye devam etmesi de çok iyi olmuyor. 

Kırılmış, gücenmiş, yıpratılmış ve anlaşılamamış olabiliriz. Ancak tüm kırgınlıkların da bir tedavülde olma süresi vardır.

Ebedi küslük olmaz. Zira nefret taşınması ağır bir yüktür ve karşıdakini değil bizi yorar.

Bayramı fırsat bilip konuşmanın ve dargınlıkları gidermenin adımını atmak lazım. Yarın geç olabilir ya da biz küs olsak da sevdiklerimize geç kalmış olabiliriz. Geç kalmayalım.

Tüm güzelliklerin ve dostlukların baki, dargınlıkların zail olması dileklerimizle iyi bayramlar Elazığ…