İTTİFAK YERLERDE

AK PARTİ İLE MHP, CUMHURBAŞKANLIĞI VE HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİNDE BAŞLAYAN VE ULUSAL DÜZEYDE SORUNSUZ YÜRÜYEN CUMHUR İTTİFAKI, ELAZIĞ'DA İKİ PARTİ ARASINDA KAVGAYLA YARA ALIYOR

İTTİFAK YERLERDE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti ile MHP arasında 2018 yılında başlayan ve başkanlık seçimleri ile milletvekilli seçimlerini kapsayan cumhur ittifakı, Bahçeli ve Erdoğan’ın sağduyulu yaklaşımıyla sorunsuz yürürken Elazığ’da durum tam tersi bir görüntü veriyor.

GÜÇ BİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ

Geçtiğimiz günlerde MHP lideri Devlet Bahçelinin konutunda bir araya gelerek özel görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her fırsatta cumhur ittifakını güçlendirerek yeni reformlara imza atacaklarını söylerken, Elazığ’da hem il genel meclisinde hem de Elazığ Belediyesi’nde Ak Partili ve MHP’li meclis üyeleri arasında ciddi tartışmalar yaşanıyor.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı teşkilat yemeğinde konuşan Erdoğan,  Cumhur İttifakı çatısı altında AKP’ye destek veren MHP’lilere teşekkür etti.

Erdoğan, "MHP ile güç birliğine devam edeceğiz. Türk demokrasisini güçlendirecek yeni reformlara Cumhur İttifakı olarak imza atacağız" dedi.

İTTİFAK SÜRECEK

MHP ile ittifakın süreceğinin altını çizen Erdoğan, “Ülkemizin bekası, milletimizin istikbalini ilgilendiren konularda MHP ile güç birliği yapmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olduğu gibi Türk demokrasisini güçlendirecek yeni reformlara Cumhur ittifakı olarak imza atacağız” ifadelerini kullandı.

ÇATLAK SESLERE ASLA KULAK VERMEYİN

Sağda solda duyulan çatlak seslere kulak verilmemesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Biz emin adımlarla yolumuzda devam ediyoruz. Bizim artık küçük meselelerle gündemi işgal eden sanal sorunlarla kaybedecek vaktimiz yok. Milletimiz bizden eser, hizmet bekliyor. Tıpkı son 10 yıldır olduğu gibi dertlerine çözüm bulmamızı bekliyor. Son 17 yılda elde ettiğimiz başarıda kendi önceliğimiz var. Muhalefetin sığ gündemiyle değil daima milletin gündemiyle ilgilendik. Sizlerden ve tüm gönüllü kuruluşlarımızdan Türk Demokrasisi 'ne ve bizi biz yapan kadim değerlere sahip çıkmanızı istiyorum. Birileri görmese de istemese de biz Büyük Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DİYOR? ELAZIĞ’DA NELER OLUYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin cumhur ittifakı konusundaki hassasiyetleri ve açıklamalarına karşın Elazığ’da MHP ile Ak Partili meclis üyeleri arasında kavgaya varan şiddetli tartışmalar yaşanıyor. Belediye Meclisinde hemen her ay  yaşanan Ak Partili ve MHP’li meclis üyeleri tartışmasının  son adresi İl Genel Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısı oldu.

MÜTEŞEBBİS HEYET KAVGASI

Elazığ İl Özel İdaresi Ağustos ayı meclis toplantısının dördüncü günü, AKP ve MHP Meclis üyelerinin kavgalarına sahne oldu.

Geçtiğimiz günlerde Cip yakınlarında bulunan 2 bin 300 metre derinlikte, 60 derece sıcaklıktaki termal suyun sağlık turizmi yanında seracılık faaliyetlerinde de kullanılmasına karar verilmişti.

Sahanın tasarrufunun 30 yıllığına Elazığ Belediyesi’nde olacak tesislerden, seracılık faaliyetlerini başlatmak amacıyla yasal olarak il genel meclisinde oluşturulması gereken Sera Organize Bölgesi Müteşebbis Heyet oluşumu, karşılıklı sataşmalarla tartışmaya  dönüştü.

20 AK Partili, 8 MHP’li, 1 bağımsız 1 de HDP üyesinin görev yaptığı Elazığ İl Genel Meclisinde kavganın sebebi,  gündeme alınan ve adayların ortaya çıkmasıyla yapılacak seçimler oldu.

HAZIR LİSTE ONAYLATILMAK MI İSTENDİ?

Sera Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinin oluşmasında oylamaya sunulmadan AKP gurubunda önceden oluşturulan listeye MHP grubu itiraz etti. Etik olarak listenin mecliste belirlenmesi gerektiğini ve adayların kendi iradesi ile ortaya çıkması ve seçilecek isimlerin oylama ile belirlenmesi gerektiğini ifade eden MHP’li Meclis üyeleri, oturumu yöneten Meclis Başkanı İbrahim Şerbet’e demokratik davranmadığı gerekçesi tepki gösterdiler.

GRUP KARARI ALDIK

Sera OSB Müteşebbis heyetinin oluşturulması konusunda yaşanan tartışmanın fitilini İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet’in farklı açıklamaları ateşledi.

Önce isimleri belirlerken gurup kararı ile aldıklarını, tepkiler yükselince de listeyi meclis üyelerinin önerge olarak kendisine ulaştırdığını ve bunu mecliste okuduklarını ifade eden Şerbet’e,  MHP Palu İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit tepki gösterdi.

Karacimşit, Ak Parti’nin kapalı kapılar arkasında kararlar alarak meclise getirdiklerini ve oy çokluğuna güvenerek kararları meclise dayattıklarını iddia  etti.

Bu cümlelerin ardından karşılıklı tartışmalar yaşandı ve meclis üyelerinin birbirlerinin üzerlerine yürüdükleri gözlendi.

GRUP KARARI SUÇ MU?

İlimizin sağlık turizmi ve seracılık ile tarımsal üretimine dolayısıyla da ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Cip Jeotermal Tesisinde Seracılık faaliyetlerini düzenlemek ve takip etmek amacıyla oluşturulacak müteşebbis heyetinin belirlenmesinde Ak Parti’nin toplantı öncesi bir değerlendirme yapması ve konu ile ilgili ve konuya vakıf üyelerin belirlenmesi gayretinde olmasının doğal ve doğru bir hareket olduğunu belirten vatandaşlar, gurupta belirlenen isimlerin meclis sunulmasını da etik açıdan da isabetli buluyorlar.

Hemen her partiye mensup belediye meclis üyeleri ya da il genel meclisi üyelerinin önemli kararların alınacağı toplantı öncesinde parti stratejisini belirleme, konuya destek ve katkı sunma amacıyla önceden gurup toplantısı yapma gelenek ve teamüllerinin olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, önceden yapılan gurup toplantısı ve alınan kararların yanlış olduğu görüşünün doğru olmadığına vurgu yaptılar. Ak Partinin gündem öncesi böylesi bir toplantı yapması ve isim belirlemesinin doğal olduğunu belirten siyasi gözlemciler, MHP’nin gurup toplantısı eleştirisi yerine kendi partilerinden de komisyona üye alınması konusunda ısrarcı olmasının daha doğru bir yaklaşım olacağını ifade ettiler.

MHP’DEN DESTEK VE ÜYE İSTENEBİLİR

Ak Partili meclis üyelerinin ve yönetiminin konuyla ilgili teknik bilgi ve deneyim sahibi meclis üyelerini seçmek için istişare yapmasının doğallığı kadar MHP’li meclis üyelerinden de konuya ilgi duyan bir üyenin komisyona alınmasının da şık bir davranış olacağını belirten vatandaşlar, ittifak ruhunun siyasi kararlar kadar hizmetlerde de yansımasının gereğine dikkat çektiler.

İL BAŞKANLARI İTTİFAKI GÜÇLENDİRMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özenle koruduğu ve güçlendirmek ve yeni reformalar yapmak için geliştirmeye çalıştığı cumhur ittifakının Elazığ’da yerle bir olması ve iki parti üyelerinin kavgaya varan tartışmaların tarafları olması kamuoyunda da tepkiyle karşılanıyor.

İki partinin ülkenin geçtiği kritik süreçleri, yaptıkları işbirliği ile başarıyla aştıklarına dikkat çeken vatandaşlar, ülkenin en güçlü ve köklü siyasi partilerin tepede yaptıkları ittifaklara karşın şehrimizde basit sebeplerle kavga yapmalarının  yanlışlığına vurgu yapıyorlar.

Ak Parti İl Başkanı ile MHP İl başkanlarının yaşanan bu olaylara seyirci kalmayarak önümüzdeki süreçte olası benzer tartışmaların yaşanmaması için sık sık görüşmelerinin doğru olacağını belirten vatandaşlar, her iki başkanın da olumlu ve makul siyaset yapan siyasi kimlikleri olduğuna, olayların kendilerine intikal etmesi halinde birçok sorunun tartışmaya ve nahoş olaylara mahal vermeyecek şekilde çözülebileceğine ifade ediyorlar.

Gerek Belediyede gerekse il Genel Meclisinde oluşacak yeni komisyonlara;  katılımcılık, çoğulculuk ve birlikte yönetim adına her şeyden önemlisi de cumhur ittifakı için MHP’den de üye alınmasının şehrimiz için de örnek bir davranış olacağına vurgu yapan siyasi gözlemciler, bu tavrın siyasi kutuplaşmayı da sonlandıracağını ifade ediyorlar.