İstifalar Sonuca Etki Eder mi?

Ak Parti, gecikmeli de olsa ilçe ve belde adaylarını açıkladı ve sahaya inildi.

İstifalar Sonuca Etki Eder mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın adaylığı çok önceden açıklandığı için merkezdeki çalışmalar zaten başlamıştı. Cumartesi gününden sonra ilçe ve beldelerde de çalışmalar başladı. Her ne kadar adayları konusunda tereddüt yaşayan bazı ilçe ve belde teşkilat başkanları istifa etseler de adayın etrafında kilitlenen teşkilat ve parti mensupları, bu eksikliği sahaya yansıtmadan çalışmalara yoğunlaştılar. Görülen o ki istifalar seçimin  sonucuna olumsuz değil olumlu etki edecek bir karşılık buldu ilçe ve beldelerde.

Adayların açıklanması sonrası adaylık bekleyip de beklentisi gerçekleşmeyenlerin farklı partilere gidip aday olanları da oldu, “aday olmayacağım ama kırgınım” diyenleri de…Tüm partilerin adaylarına başarılar dileyip Ak Parti adayını işaret etmeyenler de oldu, “aday bizimle de görüşüp ortak proje yapmalı” diyen aday adayları da…

Bunları siyasetin normali ve doğal bir refleksi olarak görüyor ve Türk siyasetinin geldiği makyavellist noktada makul karşılıyoruz. Kimse ilke, dava, adanmışlık ve lider muhabbeti  yapmasın zira artık kimse yemiyor.  Aslında kendisi aday gösterildiği için bugün birlik beraberlik nutku atanların, kendisi aday gösterilmediği takdirde B planının hazır olduğunu ve başka bir partiye gitme ihtimalinin yüzde 100 olduğunu da herkes çok iyi biliyor. Bu sebeple hiç kimse oturduğu postun üzerinden derviş pozuyla ihanet suçlaması yapmasın kimseye.  Neyse ki isimler açıklandı ve herkes kendi ilçe ve beldesine dönerek çalışmalara başladı. Bu tempoya bir katkı ve motivasyon olsun diye Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da bir açıklama yaparak, AK Parti çatısı altında görev yapan bütün teşkilat mensuplarının tam kadro sahada olduğunu ifade etti.

Ak Parti’nin il merkezinde iyi ve güzel giden saha çalışmalarının ilçe ve beldelerde nasıl sahaya yansıtılacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.