İŞTE YENİ ELAZIĞ

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi, yapanlarını hain olarak tarihin karanlığına ve bataklığına gömerken, darbeye karşı ortak tepki ve eylem ortaya koyan milli güçleri ve çevr

İŞTE YENİ ELAZIĞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi, yapanlarını hain olarak tarihin karanlığına ve bataklığına gömerken, darbeye karşı ortak tepki ve eylem ortaya koyan milli güçleri ve çevreleri de vatan etrafında birleşmelerine sebep oldu.

“YENİKAPI” İLE AÇILAN YENİ KAPI

Darbe teşebbüsünün ardından tüm siyasi partilerin ortak tepkilerinin en önemli yansıması 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılan dev mitingle ortaya konuldu. Yapılan mitinge CHP ve MHP Genel Başkanları  yanında Genelkurmay Başkanının da kürsüye çıkıp birlik ve beraberlik duygusunun yansıtıldığı tablo ülkemizin geleceği adına da ümit verici oldu.

ELAZIĞ BİR OLDU BİRLİK OLDU

15 Temmuz kalkışmasına ilk andan itibaren tepki koyan Elazığ halkı ve siyasi partilerin il başkanları da ülke genelinde oluşan birlik-beraberlik duygusuna katkı sundu. Darbe girişimin ilk anından itibaren halka birlikte meydanlara inerek yüksek sesle darbenin karşısında, milli iradenin yanında olduğunu net duruşlarıyla ortaya koyan CHP il Başkanı Zeki Kaplan, MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu hem kendi partililerinin hem de tüm şehir halkının takdirini kazandılar.

MİTİNGTE AYNI MESAJLAR

7 Ağustos’ta tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de yapılan Demokrasi ve Şehitler mitingde konuşan il başkanlarının tek vurgusu ve tek amacı vardı. O da ülkemizin demokrasiden ve mili iradenin vazgeçmeyeceği gerçeği idi. 15 Temmuz Demokrasi meydanı hep bir ağızdan attıkları sloganlarla vatana ve demokrasiye bağlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin davetiyle mitinge katılan il başkanları, sürecin her aşamasında milli birlik konusundaki mesajlarını sürdürdüler.

YANILMAZ’DAN TEŞEKKÜR

7 Ağustos mitingine katılarak halkımıza hitap eden ve bu tavırlarıyla şehrimizde birlik ve beraberlik meşalesini yakan il başkanlarına teşekkürü ise Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptı. Dün Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi İl Başkanlarını ziyaret eden Başkan Yanılmaz ve il başkanları şehrin siyasi birlikteliğini bir kez daha ortaya koydu.

İL BAŞKANLARINDAN BİRLİK VURGUSU

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tek ses tek nefes olan siyasi parti il başkanları da Başkan Yanılmaz’ın ziyaretlerinden memnuniyetlerini belirttiler. Siyaseten rakip olmalarına rağmen ülke için önem arz eden konularda milli mutabakat yapmalarının yine ülkemizin geleceği adına önemli olduğun u belirten il başkanları bundan sonra da ülke ve şehrin çıkarları adına ortak tavır içinde bulunacaklarını belirttiler.

ELAZIĞ’A TEŞEKKÜR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, siyasi parti il başkanları,medya çalışanları ve STK Platformunu ziyaret ederek demokrasi nöbetinden dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Yanılmaz, yayınladığı gazete ilanları ile de tüm şehir halkına teşekkür etti.

İşte Başkan Yanılmaz’ın “Teşekkürler Elazığ” mesajı:

TEŞEKKÜRLER ELAZIĞ

15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal girişimine karşı sokaklara meydanlara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren, bu onurlu çıkışı ve duruşuyla demokrasiye, milli iradeye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkan necip milletimizin asil insanlarına;

İşgal girişiminin başladığı andan itibaren İzzetpaşa Meydanı’nı kısa bir süre içerisinde doldurarak tarihinin her döneminde olduğu gibi milli iradeye, vatanımıza, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkma dirayet, cesaret ve yürekliliğini gösteren aziz hemşerilerime,

Milletimizin vatanını, bayrağını ve milli iradesini korumak adına verdiği bu destansı mücadeleye her daim destek sağlayan Sayın Valimize, vali yardımcılarımıza, ilimizde birlik ve beraberlik ikliminin oluşmasına büyük katkı sunan siyasi parti il başkanlarımıza, resmi kurum ve kuruluşlarımızın Bölge, il ve şube müdürleri ile yönetici ve çalışanlarına, belediye ve il genel meclis üyelerimize, mahdigere muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve tüm üyelerine, sendikalarımıza, Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki halkımızın sesi ve nefesini tüm dünyaya duyuran ulusal ve yerel medya mensuplarımıza, 27 gün boyunca meydanın düzeni, temizliği, güvenliği, zabıta hizmetleri, ikram stantları, platform, ses, anı defteri standında görevli belediyemizin fedakâr çalışanlarına,

İlk günden son güne kadar nöbetlerini aksatmadan tutan Belediyemizin tüm yönetici ve çalışanlarına,

Belediyemizin halkımıza sunduğu; yemek, su, çay, dondurma, tatlı, simit, çorba gibi ikramları yanında kendi ikramlarını dağıtan hayırsever işadamlarımız ile resmi ve gönüllü kuruluşlarımıza,

Bizlerle birlikte vatan nöbeti tutan ve çok özel anların ve dostlukların yaşanmasına sebep olan, kendilerini asla unutmayacağımız yaşlı-genç, bay-bayan tüm isimsiz kahramanlarımızla gurur duyduğumu ifade ediyor, bu badireyi kalplerindeki iman ve yüreklerindeki vatan sevdası ve cesaretleriyle atlatmamızı sağlayan kahraman hemşerilerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum.

BİZ BİRİZ, BERABERİZ, BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ…

TEŞEKKÜRLER ELAZIĞ

Mücahit YANILMAZ

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI