İşte Gönül Belediyeciliği...

Hakimiyet Gazetesi olarak dün 'Mantığı Ne?' manşetiyle verdiğimiz Sürsürü mahallesinden başlayıp yeni terminalden geçip güney çevre yoluna ulaşan yol üzerinde bulunan kavşak, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir kaza sonucu kapatılmıştı. Mahalle halkının sesine kulak veren Başkan Şerifoğulları, kavşağı yeniden açarak 'Halkla birlikte yönetim'' anlayışını bir kez daha gösterdi.

İşte Gönül Belediyeciliği...

Ömer Enes Yılar/Geçtiğimiz aylarda Hicret Mahallesi içinden geçen ve protokol yolu olarak bilinen yol üzerindeki kavşağın trafiğe kapatılmasının ardından, 2010 yılında hizmete açılan ve 12 yıldan beri hizmet veren Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan Tadım yolu kavşağının Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından trafiğe kapatılması, hem Hicret Mahallesi sakinleri hem de bu güzergâhı kullanan on binlerce vatandaşı mağdur etmişti. 

Bu yolun neden kapatıldığına anlam veremediklerini belirten Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ve mahalle sakinleri, yaptıkları açıklamayla yetkililere adeta ateş püskürmüştü.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN GECE YARISI TALİMAT
Güney Çevre Yolunu Hicret Mahallesi’ne ve şehre  bağlayan bu kavşağın kapatılması sonucunda yaşanan büyük mağduriyet sonucunda vatandaşların sesine Başkan Şerifoğulları kulak verdi. Şerifoğulları, meclis toplantılarını beklemeden daha önce trafik kazaları nedeniyle mahalle sakinleri tarafından kapatılması istenen kavşağı tekrar açma ve ışıklandırma talimatı verdi. Gece yarısı Hicret Mahallesi’ne giden ekipler kavşağı açtı. 

İşte Gönül Belediyeciliği...

DUYARLI DAVRANIŞ
Kavşağın açılış çalışmasını yerinde görüntüleyen Hakimiyet Gazetesi ekibine açıklamalarda bulunan Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın duyarlı bir davranış gösterdiğini belirterek şunları söyledi: “Emeklerinize sağlık. Daha önceden bu kavşağımızı başkanımızla birlikte istişare ederek kapatmıştık. Kapatmamızın sebebi ise çok fazla trafik kazası meydana gelmesiydi. Bizim yeni bir göbek açılması talebimiz olmuştu. Meclise bu konuda dilekçeyle başvurmamız istendi. Başkanımız halkın sesine kulak verdi ve meclis toplantılarını beklemeden talimat vererek bu kavşağın açılmasını sağladı. Çok kısa bir sürede buranın ışıklandırması da yapılacak. Başkanımız büyük bir duyarlılık gösterdi.”

“AYNI TEŞEKKÜRÜ BÖLGE MÜDÜRÜNE DE YAPMAK İSTİYORUZ”
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından trafiğe kapatılan, 2010 yılında hizmete açılan ve 12 yıldan beri hizmet veren Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan Tadım Yolu kavşağının da aynı duyarlılıkla açılmasını isteyen Gülbasan, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Aynı teşekkürü Karayolları Bölge Müdürü Yusuf Güneş’e de yapmak istiyoruz. Üst taraftaki kavşağımız halâ kapalı durumda.” 

İşte Gönül Belediyeciliği...

“BİNLERCE VATANDAŞ KAVŞAĞIN AÇILMASINI BEKLİYOR”
Geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasını hatırlatan Murat Gülbasan, kavşağın açılmaması halinde vatandaşların tepkisinin dinmeyeceğini ise şu sözlerle anlattı: “Bugün burası açıldı, en kısa sürede Karayolları Bölge Müdürümüzün burada yaşayan vatandaşlarımızın sesine kulak vermesini istiyoruz. O gün yaptığımız bir basın açıklaması vardı. Şu anda 5-10 bin kişi oranın açılmasını istiyor ve yine bir basın açıklaması yapılacak.”

İşte Gönül Belediyeciliği...

“VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERİN”
Kanunen bir yolun kapatılmasının ardından alternatif bir yol açılması gerektiğin belirten Muhtar Gülbasan: “Vatandaşın mağdur edilmemesi lazım. Burası 100 yıllık bir yol. Vatandaşlarımız bu yola alışmıştı ve bir anda kapatılınca insanlar çok büyük tepki verdi ve şu anda mağduriyet yaşanıyor. Bir yol kapatıldığı zaman alternatif bir yol açmak zorundasın. Bu kanunen de böyledir. Karayolları üst kavşağımızı beton bariyerlerle kapatmış vaziyette. Başkanımızın bu duyarlı davranışını Karayolları 8. Bölge Müdürümüzden de istirham ediyorum. İnşallah bu insanların sesine kulak verirler” şeklinde konuştu.

İşte Gönül Belediyeciliği...

“VATANDAŞI DİNLEMEZSEK O MAKAMDA DURAMAYIZ”
Yöneticilerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Murat Gülbasan: “Halk olmazsa hiç kimse olmaz, halkın sesine kulak vereceksin. Burada 10 binlerce insan mağdur oluyor. Halkın dediğini yapmaktan kaçış yok. Herkes elini taşın altına koymalı, vatandaşın sesine kulak vermezsek bu makamlarda duramayız biz” dedi.

İşte Gönül Belediyeciliği...

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR
Açıklamasında son olarak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden Gülbasan, şunları söyledi: “Ben tekraren Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na gecenin bu saatinde vermiş olduğu talimattan dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle Hakimiyet Gazetesi’nin çalışanlarının tamamına teşekkür ediyorum.”