İşte asgari ücrette konuşulan ilk rakam: Asgari ücrette bir ilk yaşanabilir!

Çalışma hayatının nabzını tutan milyonlarca vatandaş için beklenen haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. 2024 asgari ücret zammı ile ilgili detaylar kamuoyuna sunuldu. Asgari ücretteki artış oranı, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerinin ışığında şekillenecek. İşte beklenen rakam...

İşte asgari ücrette konuşulan ilk rakam: Asgari ücrette bir ilk yaşanabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevcut asgari ücret 11 bin 402 TL iken, memur maaş artışları baz alındığında yaklaşık yüzde 50'lik bir artışla net 17 bin 103.48 TL'ye ulaşması bekleniyor. Buna ek olarak, hükümetin refah payı ile birlikte asgari ücrete yapacağı zammın tarihin en yüksek artışını yansıtacağı belirtiliyor.

İşte asgari ücrette konuşulan ilk rakam: Asgari ücrette bir ilk yaşanabilir!

Sabah'ta yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın enflasyon öngörüsü ışığında vatandaşlar ve ekonomi uzmanları, 2024 yılı asgari ücret zammının enflasyonun üzerinde olmasını öngörüyordu.

Son gelen rakamlarla, yeni asgari ücretin 17 bin liranın üzerine çıkması ve enflasyonun yüzde 68,5 seviyesine yükselmesi bekleniyor. Bu oran, hem çalışanları hem de ekonomistleri şaşırtan bir gelişme olarak öne çıkıyor.

İşte asgari ücrette konuşulan ilk rakam: Asgari ücrette bir ilk yaşanabilir!İşte asgari ücrette konuşulan ilk rakam: Asgari ücrette bir ilk yaşanabilir!

Ekim ayı verileri ve öncü göstergeler, enflasyonunnartık stabil bir seyir izleyeceğine işaret ederken, tüketim talebinin dengelenmesine ve Türk lirası tasarruf araçlarına olan ilginin artırılmasına yönelik politikaların etkisi de gözleniyor.

Asgari ücret zammının hayat pahalılığı ile mücadelede ne derece etkili olacağı merak konusu olurken, ekonomi yönetiminin bu adımı, piyasalarda da dikkatle izleniyor.

Kaynak: Karar Derleyen: Taner Özay