İstanbul Hatırlatması

Her ne kadar bilim insanları beklenen İstanbul depremi ile ilgili olmadığını ifade etse de İstanbul halkı ciddi ciddi korktu 5.1 şiddetindeki depremden.

İstanbul Hatırlatması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Biz çılgın Türklerin garip bir özelliği ve karakteri var. Deprem, sel ya da başka bir afatla karşılaştığımızda  önce çok sert katı ve geleceğe yönelik ilkeli kararlar alır fakat bu ilkesi bir ay sonra önce esner, iki ay sonra gündemden çıkar, üçüncü ayda zaten böyle bir gündemi kalmaz ve unutulup gider.

Prof.Dr. Naci Görür ile Prof. Dr.Ahmet Ercan’ın da açıkladığı gibi genelde Gemlik İlçesini tehdit eden bu depremin, yakın coğrafyada olması dolayısıyla İstanbul’u da etkileyebileceği endişesini yaşayanların bugünden sonraki gündemi elbetteki kentsel dönüşüm olacak ve olmalı.

Dün kentsel ya da yerinde dönüşüm noktasından  küçük para hesapları yapan bazı kat sakinleri, bugünkü depremden sonra üçe-beşe bakmadan dönüşüme rıza göstermek ve binalarını boşaltarak yıkmayı önceleyecek gibi. Bir musibetin bin nasihatten daha etkili olduğuna dair ata  sözü en çok deprem konusunda kendisini gösteriyor. Umarız bu musibetlere rağmen üç kuruşun hesabını yapan açgözlüler sebebiyle binaların dönüşümüne engel olunmaz.